Hudobné kakao #8 Bartók a Drevený princ: Interaktívna divadelná klauniáda (nielen) pre deti!

Bartók a Drevený princ je veselá klauniáda plná skvelých hereckých, tanečných, speváckych a muzikantských výkonov. V design factory si ju zahráme ale trochu inak. Neostaneme len pri prestavení ale zapojíme doňho aktívne aj všetky deti. Akou formou, to sa nechajte prekvapiť, určite však neobanujete.

Divadelná inscenácia vznikla adaptáciou autorskej rozprávky Margit Garajszki Bartók v dramatizácii a réžii Silvestra Lavríka. Spolu s deťmi si ju zahrajú Júlia Urdová a Margit Garajszki.

Béla Bartók je svetoznámy hudobný skladateľ. Kedysi bol dieťaťom aj on. V čase, keď sa Bratislava volala Prešporok. Dokonca chodil do školy. A dobre sa učil. Trápne? Nevadí. Jeho talent ho ospravedlňuje. Malý Béla mal jedného neobyčajného kamaráta. Volal sa Drevený princ. Nie, nie je to prezývka. On sa tak naozaj volal. Lebo bol naozaj celý drevený. A po čase sa obaja stali známymi po celom svete. Predovšetkým však vo svete hudby a fantázie.

Pre veľký záujem organizujeme v jeden deň dve predstavenia. Počet miest na interaktívnu klauniádu je limitovaný. Rezervujte si miesto na jednom z dvoch predstavení podľa času, ktorý vám viac vyhovuje a prihláste sa mailom na info@designfactory.sk.

Pod názvom HUDOBNÉ KAKAO sa skrýva projekt série detských koncertov, ktoré pripravuje design factory a festival Konvergencie. V rokoch 2013 a 2014 sme uviedli už sedem interaktívnych koncertov pod vedením vynikajúcich hudobníkov, tanečníkov, ktorí sa dlhodobo venujú hudbe, umeniu a hudobnej výchove. Každý koncert má svoju originálnu tému a hravou formou predstaví klasickú, súčasnú aj experimentálnu hudbu a umenie deťom, ale aj ich rodičom, ktorých tak nepriamo naučí viesť deti aj ku klasickému súčasnému umeniu.

Koncertmi chceme podporiť v deťoch záujem o súčasné klasické umenie a zaujímavým interaktívnym spôsobom im priblížiť rôzne  hudobné nástroje a  prvky, umelecké techniky a stvárnenia.

Dôležitou súčasťou každého predstavenia je originálny pracovný zošit Hudobné Kakao, ktorý deťom zhŕňa ich zážitky z predstavení počas celého roka. Každý malý hosť si tak postupne do zošita pridáva sériu pracovných listov súvisiacich s danou témou ktoré obsahujú rôzne hry, nové náučné informácie o umení, kvízy, doplňovačky, krátke rozprávky, ukážky, hudobné pexeso či svetovú mapu nástrojov a iné. Postupne si tak naplní a kreatívne dotvorí vlastný hudobno-umelecký pracovný zošit.

Projekt sme vytvorili na základe dlhodobej veľmi úspešnej spolupráce s festivalom komornej hudby Konvergencie, ktorý sa posledných deväť rokov koná v našich priestoroch. Chceme spojiť to najlepšie, čo vieme deťom dať a čo sa nám doteraz osvedčilo pri množstve iných akcií.

Hudobné kakao #8 Bartók a Drevený princ
interaktívna divadelná klauniáda (nielen) pre deti
23. november 2014
Dve predstavenia pre deti o 14:30 a 16:00 hod.
kde: design factory, Bottova 2, 811 09 Bratislava
vstupné: 3€/osoba ( aj deti aj dospelí, deti do 3 rokov v sprievode rodiča zadarmo)
organizátori: design factory, Konvergencie – spoločnosť pre komorné umenie

hudobne kakao_8_bartok a dreveny princ_pozvanka_23.11.2014

Zdroj: design factory