Hudobné kakao #5 Zvukodrom.

Poznáte hudobné nástroje ako napríklad klavír, husle, či flautu? Viete ale, že existujú aj také, ktoré by bez elektriny nefungovali?

Práve v marcovom Kakau budeme vytvárať hudbu na špeciálnom elektronickom hudobnom nástroji – ZVUKODROME. S hudobníkom Ferom Királyom budeme objavovať, aké zvuky vydáva a čo na ňom môžeme zahrať. Preskúmame, aké je to hrať duo, trio, kvarteto, či ako celý veľký orchester.

Pre veľký záujem organizujeme v jeden deň tri koncerty. Keďže je počet miest na workshope limitovaný ovládačmi na ktoré budú deti hrať, rezervujte si miesto na jednom z troch koncertov podľa času, ktorý vám najviac vyhovuje a prihláste sa mailom na info @ designfactory.sk.

Pod názvom HUDOBNÉ KAKAO sa skrýva séria detských koncertov, ktoré pripravuje design factory a festival Konvergencie. V roku 2013 sme uviedli štyri koncerty pod vedením vynikajúcich hudobníkov, ktorí sa dlhodobo venujú hudbe a hudobnej výchove. Každý koncert má svoju originálnu tému a hravou formou predstaví klasickú, súčasnú aj experimentálnu hudbu deťom, ale aj ich rodičom, ktorých tak nepriamo naučí viesť deti k hudbe.

Koncertmi chceme podporiť v deťoch záujem o hudbu a zaujímavým interaktívnym spôsobom im priblížiť rôzne nástroje a hudobné prvky.

Dôležitou súčasťou každého koncertu je originálny praconvý zošit, ktorý deťom zhŕňa ich koncertné zážitky z celého roka. Každý malý hosť si tak postupne do zošita pridáva sériu pracovných listov súvisiacich s danou témou. Postupne si tak naplní a kreatívne dotvorí vlastný hudobný pracovný zošit.

Projekt sme vytvorili na základe dlhodobej veľmi úspešnej spolupráce s festivalom komornej hudby Konvergencie, ktorý sa posledných deväť rokov koná v našich priestoroch. Chceme spojiť to najlepšie, čo vieme deťom dať a čo sa nám doteraz osvedčilo pri množstve iných akcií.

Hudobné kakao #5 Zvukodrom
interaktívny koncert (nielen) pre deti
8. marec 2014
15:00, 16:00 a 17:00
design factory, bottova 2, 811 09 bratislava

vstupné: 3€/osoba

pozvanka_final_big

Zdroj: design factory