Horkýže Slíže vyrážajú na jesennú časť Pustite Karola tour 2018!

Nitrianska kapela Horkýže Slíže vyráža ne jesennú časť turné Pustite Karola! Šnúra je pokračovaním jarných koncertov a nesie názov podľa zatiaľ posledného albumu. Do šiestich slovenských miest zavíta známa štvorica aj s novou basgitaristkou, ktorá do kapely dokonale zapadla. Nenechajte si ujsť nášup energie v podaní našej najlepšej koncertnej kapely, stretneme sa na siedmych koncertoch od Levíc až po Prešov! Štartujeme 20. septembra v Športovej hale v Považskej Bystrici. 

Peter Hrivňák – Kuko, Mário Sabo – Sabotér, Juraj Štefánik – Doktor a Marek Viršík – Vandel si po festivalovom lete pre fanúšikov pripravili jesennú časť Pustite Karola Horkýže Slíže tour.

„Samostatné turné je predsa len väčšia zodpovednosť. Na festivale hráme hodinku, ale na našich halových koncertoch takmer dve hodiny. Máme tam so sebou veľkú techniku, ledky a všelijaké fóriky pripravené pre našich fanúšikov. Vždy sa na to pripravujeme viac aj čo sa týka repertoáru, lebo tam hráme aj skladby, ktoré na festivaloch nehrávame. Pripravujeme nové vizuálne spracovanie, na každú pesničku vymýšľame nejaký fór, buď klip alebo nejakú špeciálnu grafiku. Proste sa bláznime, treba sa prísť pozrieť…“ pozýva na turné gitarista Juraj Štefánik.

Na jarnej šnúre sa so Slížami po prvýkrát objavila nová basgitaristka Veronika Smetanová, ktorú si Slíže našli v skupine Mean Messiah.

Veronika je úplne v pohode. Je síce mladá, ale zapadla prirodzene do kolektívu. Ide s nami aj na jeseň, akurát sa musí doučiť niektoré songy, takže bude mať doma prácu,“ vysvetľuje s úsmevom Kuko.

Horkýže Slíže nedávno na festivale Slížovica odpremiérovali nový klip k skladbe „Kozy, Husle, Rooney“, ktorá je z albumu „Pustite Karola“.

„Hovoriť o klipe je veľmi ťažké, treba ho vidieť. Už samotný text pesničky je dosť divoký, ľudia sa naň často pýtajú. Režisér klipu je Tomáš Krejčí, ktorý to poňal tak uleteno. Účinkujeme v ňom všetci v rôznych polohách a kostýmoch, mne to pripomína filmy od Felliniho…“ hovorí o novom klipe gitarista Juraj Štefánik.

Z albumu „Pustite Karola“ Slíže na turné zahrajú skladby „Nervy, „Starý Čočil“ a „Kozy, Husle, Rooney“. Nebudú chýbať všetky veľké hity „L.A.G. Song“, „Horí ti maštaľ“, „Malá Žužu“, „A ja sprostá“ alebo „Silný refrén“. Nenechajte si ujsť nášup energie od kapely Horkýže Slíže. Vstupenky na Pustite Karola – Horkýže Slíže tour 2018 si môžete kúpiť v sieti Ticketportal a Predpredaj. Všetky informácie o kapele nájdete na www.horkyzeslize.sk

Pustite Karola – Horkýže Slíže tour 2018

20.09.2018 – Športová hala, Považská Bystrica

16.11.2018 – Športová hala, Levice

17.11.2018 – Mestská športová hala, Partizánske

23.11.2018 – Aréna Poprad

24.11.2018 – Športová hala Podháj, Martin

30.11.2018 – Mestská športová hala, Detva

01.12.2018 – ENCORE the club, Prešov

 

Zdroj: TS

Foto: Albert Čurný