Horkýže slíže odštartovali svoje turné pred vypredanou Inchebou!

Sú v najlepšej forme! Skupina Horkýže slíže odohrala vo štvrtok v Bratislave dvojhodinový koncert, ktorým odštartovala svoje jarné turné. A lepší začiatok si ani nemohla priať – vypredaná Incheba si efektnú šou naplno užívala!

Kuko a spol. akoby ani nestarli – vyše päť tisíc fanúšikov bavili svojim energickým vystúpením. Slíže odohrali dovedna 30 skladieb a ako už býva zvykom, pripravili si aj množstvo „fórikov“. Výsledkom bol nadšený dav, ktorí Nitranov nechcel pustiť z pódia.

Slíže ponúkli svoje najväčšie hity, ale aj niekoľko songov z nového albumu St. Mary Huana Ganja. V duchu ostatnej štúdiovky kapely sa niesla aj vizuálna zložka šou – na pódiu sa vynímal obrovský volant, veľká LED projekcia a na bokoch videá v kruhoch pripomínajúcich spätné zrkadlá. Publikum si teda užilo skvelú „jazdu“, akú skupina avizovala už v predstihu.

„Väčšinou sa prvých koncertov kapely obávajú, že to ešte nebude zohraté, ale prvýkrát v histórii sme si dali tri generálky, takže toto bol už štvrtý koncert. Aj preto to bolo úplne v pohode a veľmi sa nám to páčilo,“ povedal bezprostredne po koncerte spevák „Kuko“.

Parádna svetelná šou, kostýmy, množstvo pyro efektov, vsuvky vo vystúpeniach hostí turné Dilemma a Slobodná Európa, ale najmä kvalitné podanie najznámejších piesní a množstvo nečakaných vtipov dohnali viackrát divákov k spontánnemu potlesku. Slíže sa na chvíľu zahrali aj na Police či Rage Against the Machine.

„Robí to celý svet, už som počul aj Red Hot Chilli Peppers hrať Nirvanu. Nie je to tak, že by sme si z nich robili srandu, je to skôr pocta. Každý to pozná a my si pri tom rozohrejeme prsty,“ komentoval s úsmevom humorné vložky „Kuko“, ktorý sa pri známom songu RNB Soul premenil na dídžeja Pizzeriu so svojráznou šiltovkou na hlave vyrobenou na mieru z papierového obalu od pizze.

Slíže odštartovali turné vo veľkom štýle a v tomto duchu chcú aj pokračovať. Nabitú šou predvedú ešte v 13 slovenských mestách, už dnes sa predstavia v Trenčíne. „Sme veľmi spokojní s tým, ako sme to odpálili v Bratislave. Všetko vyšlo, ako malo a už sa veľmi tešíme na ľudí v ostatných častiach Slovenska,“ dodal úprimne „Kuko“.

Setlist bratislavského koncertu:
1. SN, TO, MI, LM, BA
2. Dežo má lóve
3. Gilotína
4. Líza a Wendy
5. A ja sprostá
6. Veľké, dlhé „A“ s dvoma bodkami
7. Brďokoky
8. Príbeh o starej platni
9. Silný refrén
10. Holandská
11. Policemen
12. Shanghai Cola
13. Ukáž tú tvoju ZOO
14. My Fucking Brother
15. Lístok na Mars
16. Motorkárska
17. Atómový kryt
18. Emanuel Bacigala
19. R.N.B. Soul
20. Vlak
21. Telegram
22. Malá Žužu
23. Sex po telefóne
24. Láskyplní
25. Logická hádanka
26. L. A. G. Song
27. Maštaľ
28. Mám v p… na lehátku

Zdroj: Agentúra DUNA