Horehronské hlasy a veľký ľudový orchester Jána Berkyho Mrenicu ml.

Viachlasný horehronský spev je jeden z najvýraznejších znakov horehronskej ľudovej kultúry, ktorý ašpiruje aj na zápis do zoznamu pamiatok UNESCO, rovnako ako Terchovská muzika. Zaznel v slovenských filmoch ako Pacho, hybský zbojník, Nevesta hôľ či Chlapi spod Kráľovej hole.

Koncert Horehronské hlasy spolu s veľkým ľudovým orchestrom pod taktovkou Jána Berkyho – Mrenicu ml., ktorý sa uskutoční 4.novembra 2015 v bratislavskej Inchebe, má prezentovať jedinečné spojenie viacerých mužských speváckych skupín z  obcí Pohorelá, Vernár, Telgárt a Šumiac, obklopeného krásnou prírodou Nízkych Tatier. Mohutné hlasy 50 horehroncov spievajúce najznámejšie slovenské ľudové piesne, spoločne s veľkým 20 členným ľudovým orchestrom sú zárukou jedinečného zážitku.

“Jedinečný zážitok, na ktorý sa bude spomínať ešte veľmi dlho.”

Pod taktovkou primáša Jána Berkyho Mrenicu mladšieho bude tento veľkolepý koncert oslavou krásy slovenských ľudových piesní. Všetky aranžmány piesní pripravuje Ján Berky – Mrenica špeciálne pre tento koncert a celý program chce venovať pamiatke svojho otca, husľového virtuóza a zakladateľa ľudového orchestra Diabolské Husle. Zaznejú piesne ako: „Na Kráľovej holi”, „Javoria“, „Kopala studienku“, “Odkážte odpíšte“ a mnoho ďalších.

V programe popri horehronskom speváckom zbore vystúpia aj rôzni hostia, populárni speváci ako Jožo Ráž z kapely Elán či Marián Čekovský a ďalší.

Vstupenky nájdete v sieti PREDPREDAJ.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/4463/horehronske-hlasy

Horehronske hlasy Plagat A1

Zdroj: Tomáš Kršňák, ProMusic.sk