Hooverphonic prichádzajú s jedinečným hudobným filmom k singlu Looking For Stars!

Belgickí Hooverphonic vydali pod taktovkou londýnskeho režiséra Matthiasa Lebeera krátkometrážny hudobný film k svojmu singlu Looking For Stars. Vzhľadom k tomu, že má kapela už nejakú filmovú spoluprácu za sebou, napríklad Bertolucciho Stealing Beauty, k spoločnému projektu s Matthiasom Lebeerom dospeli prirodzeným vývojom.

„Kapela mi nechala úplne voľnú ruku pri spracovaní námetu, ktorý som napísal. Bolo to mimoriadne kreatívne partnerstvo. Natáčali sme kúsok od Atén, na starom opustenom letisku. Jedli, spali, pili, tancovali a tvorili sme tam spolu 24 hodín denne. Je to vnútrozemská oblasť, v ktorej máte pocit, že vstupujete do sveta, čo má viac ako len tri dimenzie. To bol priestor, do ktorého sme chceli diváka od začiatku vtiahnuť,“ hovorí Matthias.

Vo videoklipe sa skupina po vystúpení vydáva na misiu s cieľom dať si posledný drink, ale narazia na divokú párty na púšti a všetko naberie šialené obrátky. Snímka sa nesie v „Tarantinovskom” štýle – od policajných nájazdov až po vraždu. Hooverphonic sa, ako to už u nich býva zvykom, orientujú na módu. Krásne, unikátne tvary a látky boli kľúčovým prvkom estetiky filmu, čo sa prenáša až do poslednej scény, v ktorej doslova zo všetkého pokojne odkráčajú po móle so vztýčenými hlavami a zápästiami v putách. Aby všetkému dodali zmysel pre futurizmus, internacionalizmus a inakosť, kostýmy účinkujúcich sú jedinečnými kúskami mladých gréckych dizajnérov pochádzajúcich z dielne prestížnej akademickej návrhárky Viny Neofotistou.

Kapela tvrdí, že album Looking For Stars je na mieru vytvorený playlist. Každá skladba rozpráva svoj vlastný jedinečný príbeh. „Dej singlu Looking for Stars opisuje výzvy mladosti: konflikt medzi slobodou a prispôsobením sa a miestom, na ktoré to vedie. Chceli sme nájsť spôsob, ako vtiahnuť poslucháča do centra tohto psychologického víru. Sme posadnutí filmami, preto sme si povedali, že sa pokúsime vyrozprávať tento príbeh prostredníctvom kombinácie filmu a hudby. S Matthiasom sa nám pracovalo dobre už v minulosti pri tvorbe proma pre “One Two Three”. Je koncepčný a divoký zároveň a bol perfektnou voľbou pre tento snímok.“

Hooverphonic sa v rámci svojho európskeho turné naživo predstavia už 15. októbra v bratislavskom Ateliéri Babylon. Fanúšikovia tak budú mať možnosť vypočuť si ich na Slovensku po dlhých jedenástich rokoch. Predkapelu im budú robiť minuloroční víťazi Radio Head Awards v kategórií Objav roka, slovenská skupina Don’t Trust Butterflies.

Udalosť na FB: www.facebook.com/events/841515356182248/

Vstupenky: www.ticketportal.sk/event/Hooverphonic?fbclid=IwAR3xHftW0kZUdZSfFLk0sTzLOHRiMbl1VOzJZIENZCvFbrR4fdcpFhps1dE

Hooverphonic je belgická popová skupina, ktorá sa dostala do povedomia vďaka prvkom náladovosti vo svojej hudbe a hravému narábaniu s trip-hopom v polovici 90tych rokov. Odvtedy sa zvuk kapely do značnej miery vyvinul do podoby psychedelických, popových a orchestrálnych prvkov. Ich piesne sa objavili v mnohých reklamách, ale aj vo filmových a televíznych soundtrackoch a majú slušnú fanúšikovskú základňu naprieč celým svetom. Najúspešnejší sú v rodnom Belgicku. Počnúc Blue Wonder Power Milk (1998), sa všetky ich albumy (vrátane kompilácií a živých nahrávok) dostali do Top 10 výberu hitparád a päť z nich dosiahlo prvé miesto.

Hooverphonic sa vrátili v roku 2016 so skladbou In Wonderland, ktorá bola v Belgicku ďalším číslom jeden. Po tom, čo sa v roku 2018 stala speváčkou skupiny Luka Cruysberghs, vydali desiaty štúdiový album s názvom Looking for Stars, ktorý si môžete vypočuť na umusicsk.lnk.to/LookingForStarsAlbum

Napísala: Gabriela Chromeková

Zdroj: Universal Music