Homes vydáva emotívny single „Mama I’m Tired“ a ohlasuje nové EP ‚Neha‘.

8 mesiacov po svojom debutovom albume ‚Lufu‘ vydáva Homes nový single „Mama I’m Tired“ (Mama som unavený) – emóciami nabitú spoveď matke o sklamaní zo sveta a o smútku z dospievania, ktoré je preňho sprevádzané strácaním ideálov o živote.

Ako sám uvádza „Počas písania ‚Mama I’m Tired‘ a vlastne celého EP som si prechádzal veľmi ťažkým životným obdobím a prakticky vždy, keď som bol s mamou, som sa jej len „vylieval“ o tom, aký som zo všetkého smutný, frustrovaný a zhrozený – najviac z toho, čo ako mladý človek vychádzajúci z puberty do skutočného sveta o ňom zisťujem, a ako prichádzam o ideály. Keď som napísal úvodnú gitarovú melódiu som teda nabral inšpiráciu z týchto rozhovorov s mamou a hneď ma napadlo skladbu poňať ako spoveď o sklamaní zo sveta, pocitu nezvládania toho, čo sa okolo mňa deje a hlavne môjho mentálneho zdravia – bojom s depresiou a úzkosťami, ktoré v posledných mesiacoch nabrali drastický spád“.

Novým singlom zároveň ohlasuje nové EP s názvom „Neha“, ktoré vychádza 21.10. spolu s ďalšími troma skladbami, ktoré sa podľa Homesa nesú v podobnej atmosfére a tematike ako úvodný single. EP berie ako krok vpred a do nového smeru oproti albumu, podľa vlastných slov sa pri „Nehe“ ako umelec viac našiel a písanie či produkovanie mu išlo prirodzenejšie – „cítil som sa, akoby sa tie skladby zo mňa samé drali von, celý proces mi prišiel nesmierne zmysluplný a inšpirovaný, bol som si neuveriteľne istý sám sebou a tým, čo robím. Akoby ma usmerňovalo niečo väčšie ako ja.“

EP taktiež vzniklo takmer úplne bez prispenia akýchkoľvek ďalších hudobníkov, jediný človek, ktorého do procesu tvorby zahrnul, je jeho kamarátka Althea D’Souza (Dawnfarer), s ktorou má blízky vzťah a vzájomne sa umelecky rozvíjajú a často si prispievajú do skladieb toho druhého. Skladby majú tak nádych extrémnej intimity a úprimnosti zo strany speváka.

Singel si môžete vypočuť tu: https://ffm.to/mamaimtired

Zdroj: TS
Foto: Veronika Židová, Monika Kolláriková