Homes má nový singel Thaw.

Homes je 20 ročný songwriter a producent z Kežmarku, ktorý sa do povedomia prvýkrát dostal v roku 2016 spoluprácou s Egom na skladbe „Youth (Mládež)“. S Egom spolupracoval aj na nedávnom sólovom albume „Precedens“, na ktorom produkoval skladbu „Keď Prídem Domov“ a následne sa ako hosť objavil aj na Precedens Tour.

Okrem spoluprác s viacerými interpretmi z Česka a Slovenska Homes po prvýkrát predstavil svoju sólovú tvorbu, ktorú sám píše, nahráva, produkuje a spieva na nej, až na konci roku 2018, kedy debutoval svojim singlom „Younger Sun“. V skladbe sa prezentoval pomerne novým a nezvyčajným zvukom, ktorý v našich končinách nie je veľmi bežný – jemné gitarové vybrnkávačky doprevádzali atmosférické husle a melancholické falzeto. O pár mesiacov neskôr Homes predstavil svoj druhý single „loveable“, minimalistickejší aranž postavený na citlivých gitarových melódiách, klavíri a opäť falzete, ktoré tentokrát spievalo o láske k sebe samému, o jej dôležitosti, a nabádal poslucháča k jej objaveniu a posilneniu.

Tentokrát sa Homes vracia s novým singlom „Thaw“ (odmäk, topenie sa), ktorý je opäť veľmi atmosférický s ambientnými prvkami a komplexnejšou kompozíciou, ktorá dosahuje dĺžku 6,5 minúty, počas ktorých sa pridávajú a odchádzajú husle, gitary, bicie, trubky, či saxofón, z ktorých všetky sú nahrané živo Homesovymi blízkymi ľuďmi a priateľmi. Ako sa vyjadril Homes, „celý text je v podstate o získaní nového pohľadu na veci – na seba, na svoj život, na všetko. Zároveň je to kvázi óda na život, keďže som vtedy zásadne menil svoje zmýšľanie, mal som pocit, že môj život nabral nový zmysel, zmenil sa a tento text bol akýmsi spôsobom nového nazerania na moje predošlé emócie, obhliadnutie sa za všetkým zlým a bolesťou, ktorou som si prešiel a nájdenie pochopenia, zmierenia sa a lásky voči všetkému prežitému, aj ak sa to zdalo zlé, a zároveň oslavou nového a vyjadrenia lásky k novému životu a radosti z toho, čo má prísť.“ Thaw je posledným singlom pred vydaním Homesovho debutového EP, ktoré sa bude nahrávať v lete a vyjsť by malo pred koncom tohto roku.

Homes na sociálnych sieťach:
Spotify: https://spoti.fi/2RMZwN5
Youtube: https://www.youtube.com/c/HomesHomesHomes
Facebook: https://www.facebook.com/musicbyhomes/
Instagram: https://www.instagram.com/homes.yk/
Twitter: https://twitter.com/homes_yk
Soundcloud: https://soundcloud.com/homeshomeshomes

Zdroj: TS