Hollywood Undead: Reportáž!

V stredu 6. apríla 2016 vďaka agentúre Topfest Bratislavu po prvý krát navštívila kalifornská kapela Hollywood Undead. Po minuloročnom vystúpení na piešťanskom letisku sa na Slovensko vrátili v rámci európskeho turné, počas ktorého absolvujú 28 koncertov.

Ako predkapelu si so sebou vzali skupinu Attila. Táto metal-coreová štvorica z Atlanty dokonale pripravila dav vo vypredanej Refinery Gallery na príchod hlavných hviezd večera.

IMG_3889

Za úvodných tónov skladby Usual Suspects vybehla na pódium vo svojich maskách kapela v zložení Charlie Scene, Johnny 3 Tears, Danny, Funny Man, J-Dog a Da Kurlzz a odpálili energickú šou, z ktorej dav začal šalieť. Slovenská zástava počas koncertu na pódiu ako súčasť Funny Man-ovho outfitu samozrejme nesmela chýbať, čo bratislavské publikum ocenilo.

IMG_4053

Zazneli ďalšie skladby ako Undead, Dead Bite, Gravity či War Child. Nasledovala Comin‘ in Hot, pred ktorou bol kapelou, ktorej členovia medzičasom odložili z tvárí masky, z davu vytiahnutý fanúšik. Ten mal možnosť zahrať si s nimi túto skladbu na base a bolo vidno, že si to patrične užíva.

Okrem toho nechýbali ani skladby ako napríklad Bullet, Day of the Dead či prídavky Everywhere I Go a Hear Me Now. Dočkali sme sa teda prierezu kompletnej diskografie Hollywood Undead a hlavne vynikajúcej šou. Tú umocnili i prekvapenia v podobe coverov Seven Nation Army od The White Stripes, no hlavne Du Hast od Rammstein.

IMG_3964

Napriek 15 minútovému „sklzu“ oproti pôvodne avizovanému začiatku vstúpenia ľudia šaleli, skákali, „vrieskali“ celé texty. Počas celého večera bolo cítiť neskutočnú energiu a i napriek tomu, že je iba začiatok apríla, možno stredajší večer považovať za jednu z najlepších party tohto roka.

Napísala: Lucia Adámeková
Foto: Jana