Holly Herndon na čele ženského line-upu Exitab praxis vo Fuge!

Hosťom ďalšieho Exitab večierku vo Fuge bude  americká solitérka na poli klubovo orientovaného sonic artu, zástupkyňa newyorského labelu RVNG Intl. HOLLY HERNDON.

Jej minuloročný debut Movement to dotiahol na pomerne vysoké miesta v ošemetnej záležitosti zvanej ‚Album roka‘ (viď The Quietus, Dummymag, Pitchafork… ). Herdon  má za sebou  pekný zoznam  klubov a mien, s ktorými sa delila  o pódium: Andy Stott, Demdike Stare, Shackleton (…) Thom Yorke si ju vybral ako support pre nedávny newyorský koncert Atoms For Peace.

HHRVNG

Jej koncerty majú povesť  sonických  bludísk. Súradnicami v nich sú beaty, ktorých údernosť pripomenie produkciu Regisa, Objekta alebo  2562. Zvyšok je ako Rorschachov test – organická elektronika redefinujúca pojem ‚žívé hranie‘ – ‚Movemnet‘ vytvorený v momente hrania. Britský the Quietus píše: „Movement v sebe  nesie  elementy, vďaka ktorým Herndon  ďaleko  presahuje svoje  inšpiračné zdroje, plus ponúka  niečo, čo momentálne nemá  žiadna  iná elektronika.‟ O tom, ako to celé  funguje, viac aj v interview pre  Electronic Beats Magazín alebo  31. augusta vo Fuge.

V live-sete svoje  mašinky predstaví LUCIA UDVARDYOVÁ, zodpovedná za hyperužitočný Easterndaze blog. Lucia je pravidelnou prispievateľkou Electronic Beats magazínu, pre  ktorý mapuje východoeurópsku scénu. K technu má blízko asi ako Herndon  k vrkočom.

Okrem toho je na programe MELTING – nový projekt Chaosdroid  a Adama Dekana z Triple  Sun. Ide o fúziu živého hrania (synťáky, mašinky)  a djsetu presahujúceho experiment s dornes exorcizmom, industrialom a abstraktnou tribal rytmikou ala Raime.

O zvyšok sa postarajú NINA PIXEL, členka  kolektívu Hertz | Kunst-Plattform (odporúča sa skontrolovať jej ostatný set: https://www.mixcloud.com/ninapixel/filling-deprivation/ ) a NAĎA operujúca vo svojich  djsetoch na pomedzí labelov  ako Ostgut Ton, Violet Poison, Regisovho Downwards. Viac v jej najnovšom mixe pre  sériu  Panorama Exitab: https://www.mixcloud.com/Exitab/panorama-exitab-mix006-naďa/

Projekt vznikol vďaka finančnej podpore Nadácie Intenda.

PREDPREDAJ: www.exitab.org
FB EVENT
Viac aj na  facebook.com/exitab

web_2

Zdroj: Exitab