HipHopová držiteľka Mercury prize sa predstaví v Brne!

Londýnská rapperka Speech Debelle vyrazila na evropské turné a objeví se i na prknech brněnské Flédy v rámci seriálu Enfilade. Talentovaná raperka vydala na labelu Big Dada (Roots Manuva, Spank Rock) své debutové album “Speech therapy”, za které získala cenu Mercury Prize v roce 2009.

V současné době má za sebou vystoupení na hvězdných festivalech a v boji o Mercury Prize porazila i hvězdy jako Bat For Lashes, The Horrrors nebo La Roux. Zařadila se tak mezi smetánku minulých vítězů – Klaxons nebo Artic Monkeys.

Desky Speech Debelle jsou kritikou oceňovány a mnohdy mladá raperka v hodnoceních poráží zavedené hvězdy. Londýnská Jamajčanka promítá do své hudby několik stylů a emocí. Dokáže být křehká stejně jako nekompromisní a je ztělesněním ideje klubového koncertu. V textech se odráží sociální problémy, společenské klima i epizody jejího života – v 19 letech ji rodiče vyhodili z domu a ona se potloukala po londýnských hostelech a klubech.

Její koncerty nejsou typickými rapovými show s DJem. Osobní texty chrlí za doprovodu akustické kapely, přičemž sama hraje na piano, trubku i housle. Hudba Speech Debelle má mnoho tváří, každá z nich je však originální a hlavně upřímná a uvěřitelná, vedle nabubřelých macho rapperu vyniká Speech svým opravdovým příběhem.

Vstupenky přijdou v předprodeji na 200 Kč, na místě pak 250 Kč. Akční cena pro studenty je 160 Kč, stačí se jen akreditovat na stránkách Flédy u této akce a do důvodu napsat „student“. Na místě pak předložit platný ISIC průkaz.

Více informací na:
www.fleda.cz
www.speechdebelle.com
https://www.myspace.com/speechdebellemusic

Souhrn: Speech Debelle
Místo: klub Fléda, Štefánikova 24, Brno
Datum: 23.09. 2012
Start: 20:00 hod.
Vstupné: 200 /předprodej , 250 / na místě, 160 /studenti

Zdroj: Fléda