Speech Debelle (UK) na hiphopovej Enfilade!

V neděli 23. září vystoupí na Flédě v rámci seriálu Enfilade vítězka Mercury Prize Speech Debelle.

Londýnská rapperka Speech Debelle vyrazila na evropské turné a tuto neděli se objeví se i na prknech brněnské Flédy v rámci koncertů Enfilade. Tato talentovaná rapperka vydala na labelu Big Dada (Roots Manuva, Spank Rock) své debutové album Speech Therapy, za které získala Mercury Prize v roce 2009. V boji o tuto cenu za sebou nechala i takové hvězdy jako Bat For Lashes, The Horrrors nebo La Roux. Zařadila se tak mezi smetánku minulých vítězů – Klaxons nebo Artic Monkeys.

Londýnská Jamajčanka promítá do své hudby několik stylů a emocí. Dokáže být křehká stejně jako nekompromisní a je ztělesněním ideje klubového koncertu. V textech se odráží sociální problémy, společenské klima i epizody jejího života – v 19 letech ji rodiče vyhodili z domu a ona se potloukala po londýnských hostelech a klubech. Její desky jsou kritikou vysoce oceňovány a mnohdy v hodnoceních poráží již zavedená jména.

Její koncerty nejsou typickými rapovými show s DJem. Osobní texty chrlí za doprovodu akustické kapely, přičemž sama hraje na piano, trubku i housle. Hudba Speech Debelle má mnoho tváří, každá z nich je však originální a hlavně upřímná a uvěřitelná, vedle nabubřelých macho rapperu vyniká Speech Debelle svým opravdovým příběhem.

Více informací na:
https://speechdebelle.com/

https://www.myspace.com/speechdebellemusic

https://fleda.cz

Speech Debelle (UK) – Enfilade hip hop edition
Místo:
klub Fléda, Štefánikova 24, Brno
Datum:
23. 09. 2012
Start:
20:00 hod.
Vstupné:
200 Kč (předprodej) / 250 Kč (na místě) / 160 Kč (vstupenky pro studenty, podmínkou akreditace a platný ISIC)

Zdroj: Fléda