Hip Hop kemp 2013: Úplené legendy.

 Tak, a je to oficiální. Ty týpci z Kempu si nedaj pokoj. Ani když už maj na K kurva kusy? Jak starý, dobrý – Krs One, tak nový, dobrý – Kendrick Lamar. Maj venku 28 jmen a oni daj 8 dalších? Od kdy je 31. Května Apríl? Od nikdy, tohle je vážný.

Je to vážný jako návrat ztraceného synka jménem RA The Rugged Man. Byl tu dvakrát a vždycky tropil pozdvižení. Ale nepřijede pokecat o tom, jak se vám líbilo, když na vás skákal s čelenkou z kravaty alá americká vlajka. Má venku novou desku Legends Never Die a přijede vám předvést rap, co by většině smrtelníků nadělal z jazyka vánočku a kopírování jeho dýchání by jim připomnělo jejich smrtelnost. Le Gen Da Ry.

Spojení Murs a Fashawn vypadá tůze dobře už na papíře. Na jedný straně veterán se zářezy za Living Legends, 4 desky s 9th Wonderem, project Felt se Slugem… Na druhý straně čerstvá krev a naděje, předseda třídy XXL Freshman Class 2010. Ještě líp ta kombinace zní na desce This Generation z konce loňského roku. A úplně nejlíp vypadá na pódiu, kde je tenhle “double trouble” tag team jako žralok ve vodě. Sdsrt. Co? Se do se re te.

Static & Professor Groove se jmenuje dvojka DJs z Kanady, na které byste si měli dát pozor. Rádio pořad má dneska kde kdo, né každý má ale takový, který znají po celém světě. Přesně takový ale mají tuhle dva, jmenuje se WeFunk Radio a proč byste si na ně měli dát bacha? Protože s pocitem majitele zvonáčů od Matky Boží, vystřelení do funkosféry, protančíte střevíce.

A když už jsme jednou na orbitu, pojďme na Android Asteroid. Povídání o tom, jak své sny taví v realitu už jste možná slyšeli. A pokud ne, teď už ho do vás cpát nebudem. Vězte, že to je vesmírný downtempo project, který spolupracuje s jedněmi z nejlepších muzikantů, co chodí po stejné hroudě jako vy. Mrkněte na live videa ze studia Smečky. Představte si, že další jedou točit do Londýna do Red Bull Studios a Abbey Road. No a je vám asi úplně jasný, že chybět je to poslední, co byste u týhle party chtěli.

Když Vec vydává novou desku, je to vždycky na malou oslavu. Většinou to znamená, že jsme přežili další 4 roky ve zdraví. Ta aktuálně poslední je Stereo Farbo Slepo, funkčný veterán za ní posbíral ceny Radio_Head Awards od RádiaFM a sklidil oslavné ódy recenzentů ve větším, než malém množství… Nebylo tedy úplně těžký přijít na to, že Vec prostě na Kempu 2013 být musí.

Umse zní možná spíš jako fonetický přepis začátku projevu náměsíčného řečníka a váhavého střelce, než jako jméno německého rappera, ale i když vás to možná překvapí: Bé je správně. Na scéně už pár let, dvě alba a dvě EP venku, omáčka pár klipů nechybí a nevyschnul ani na koncertech od Berlína po Mnichov, kterých už letos objel přes 40. Možná zvláštní jméno, ale ten kluk je fakt dobrej.

Vlajkovou loď posílají i z Polska. Říkají si Trzeci Wymiar, na scéně už více jak patnáct let a 4 zlaté desky k tomu – snad dostatečné měřítko úspěchu a uznání. Na Hip Hop Kempu si navíc tahle parta odbude mít premiéru.

A protože máme rádi spaghetti, máme rádi spaghetti fotbal a máme rádi spaghetti westerny, je skoro povinnost mít rád i spaghetti rap. Tomu bude letos dělat čest DJ T-Robb. Pravda, ten sice nerapuje, ale když nechá promluvit svoje ruce, lítá to jako při bitce s Bud Spencerem. Na zdi má tolik titulů scratchového šampiona své země, že už je ani nespočítá, říkejte mu campione grande a přijďte se přesvědčit, jak se to seká po italsku. Grazie.

Další várka bude zase příští pátek. Do prázdnin nás čekají ještě 4, minimálně tolikrát ještě dostanete další sousta.

Hip Hop Kemp 2013:
KENDRICK LAMAR /USA/
KRS ONE /USA/
EL-P /USA/
SOULS OF MISCHIEF /USA/
BAAUER /USA/
ODDISEE & APOLLO BROWN /USA/
RA THE RUGGED MAN /USA/
MURS & FASHAWN /USA/
H16 /SK/
STALLEY /USA/
ORGANIZED THREAT ft. Gavlyn, Poetic Death, Yarah Bravo, DJ Dubplates, DJ Mike Steez /USA, SWE/
M-PHAZES & ILLY /AUS/
VLADIMIR 518 /CZ/
VEC /SK/
TRZECI WYMIAR /PL/
RODNEY P & SKITZ /UK/
EKTOR & DJ WICH /CZ/
BISZ & B.O.K Liveband /PL/
PRAGO UNION + Champion Sound & Krotitelé dechů /CZ/
DIE ORSONS /D/
MOJA REČ + Komplot /SK/
JUKEBOX CHAMPIONS /UK, FR/
STRAPO & DJ SPINHANDZ /SK/
RETROGOTT & HULK HÖDN /D/
SHABAZZ PALACES /USA/
MIOUSH + Kato Band /PL/
MEGALOH /D/
WEFUNK DJs – Static & Professor Groove /CAN/
TE-TRIS & W.E.N.A. /PL/
SHYSTIE /UK/
UMSE /D/
BOYBAND /CZ, SK/
JWP & BEZ CENZURY /PL/
ANDROID ASTEROID /CZ/
THE DISABLISTS /UK/
DJ T-ROBB /IT/

Zdroj: Hip Hop Kemp