Hip Hop kemp bude hostiť Medzinárodné majstrovstvá Českej republiky vo freestyle motokrose.

Rovnako dôkladne ako line up, pilujú organizátori aj sprievodný program Hip Hop kempu. Tento rokčník bude mať príchuť adrenalínu.

Na Hip Hop Kemp 2013 totiž dorazí Libor Podmol a dalšími jezdci a předvedou, co je freestyle motocros na mezinárodním mistrovství České republiky.

Freestyle motokros je nová disciplína motokrosového sportu, která balacuje na hranici mezi show a závodem. Každý si najde svoje, někdo chodí na show, někdo se „okem znalce“ podívá na nové triky freestylového nebe.

Vývoj freestyle motokrosu jde mílovými kroky dopředu. V roce 2000 skočil první salto vzad (backflip) Carey Hart (manžel zpěvačky Pink), a zdálo se, že to je maximum. Backflip je ale dneska „základním“ trikem a špička freestyle motocrosu dává do salta neuvěřitelný variace.

Libor Berlin3

Jezdec, který je nažhavený předvést nejlepší triky během domácího mistráku, je současně jeden z nejlepších evropských jezdců – Libor Podmol, mistr světa 2010, který se pravidelně zúčastňuje nejprestižnějšího seriálu Red Bull X-Fighters. Letošní sezónu posunul svou kariéru o pořádný kus dopředu, když zaskákal na nejslavnějším kontestu X-Games. A krom toho taky pořádně provětral obvyklou konkurenci. V Mnichově porazil všechny ve skoku vysokém a získal zlatou jako první neamerický jezdec ve skoku do výšky. Krom něj do Festivalparku dorazí taky Ondřej Záruba, Radek Bílek, František Máca, Tomáš Lysáček, Zdeněk Fusek a další.

Hip Hop Kemp bude jednou ze dvou zastávek mistrovství, kterému bude patřit 22. srpen. Další bude o týden později v Benešově. Velkým lákadlem pro domácí jezdce je získání divoké karty na Night of the Jumps – mistrovství světa v Liberci plánované na 8. listopadu. První čtyřlístek celkového pořadí dostane divokou kartu.

Zdroj: Hip Hop kemp