HEX krstili exkluzívnu výberovku v tvare knihy „Všetko najlepšie“!

Skvelá atmosféra, hviezdni hostia a vypredaný Ateliér Babylon! Tak to vyzeralo na bombastickej párty, ktorú usporiadala skupina Hex! Nový exkluzívny výberový album v tvare knihy „Všetko najlepšie“ pokrstila Adela Banášová.

Na pódiu sa vystriedali kamarátske kapely Vidiek, Para, Polemic, Le Payaco, Billy Barman, Puding Pani Elvisovej, Vetroplach, From Our Hands či Korben Dallas, ktoré nahrali HEXácke skladby na bonusové CD! Keďže veľa fanúšikov sa na koncert nedostalo, rozhodli sa Hexáci pridať ďalší koncert 13. decembra! 

Hex má „Všetko najlepšie“. Presne tak sa volá exkluzívny výberový album známej bratislavskej skupiny. Výberovka vo forme knihy plná raritných fotografií je zhrnutím doterajšej cesty HEXu z pera Janka Trstenského.

20131120_061

„Povedali sme si, že je čas zosumarizovať našu tvorbu. Roky ubiehajú veľmi rýchlo, zdá sa mi, ako by sme včera iba začínali. Veľmi ma teší, že táto štvorica vydržala pokope celý ten čas, že si stále máme čo povedať, že fungujeme a hudba nás baví. Teší ma, že naše pesničky vedia pritiahnuť ľudí, že vieme aj po toľkých rokoch vypredať koncert.“ Skonštatoval basgitarista skupiny Tomáš „Yxo“ Dohňanský. 

Krst výberovky zorganizovali Hex vo vľkom štýle ako bombastickú párty plnú hudobných hostí a kamarátov. Hexákom a ich hitom tlieskal vypredaný Ateliér Babylon. Novinku pokrstila moderátorka Adela Banášová, ktorá je fanúšičkou skupiny Hex.

„Je to jedna z najlepších slovenských kapiel, u mňa patria Hex určite do prvej trojky. Všetci jej členovia majú niečo do seba a vyzerajú sexi. Želám im, aby aj naďalej tak dobre zreli. A aby sa im darilo prerážať éter slovenských rádií!“ Zaželala Hexu Adela Banášová.

20131120_188

Novinka obsahuje dve CD s 32-oma pesničkami. Od pondelka 18.11. 2013 je album k dispozícii na stiahnutie za akciovú cenu na iTunes. Od štartu  je „Všetko najlepšie“ v predajnosti na prvom mieste!

„Máme už overenú dramaturgiu z našich koncertov. Vieme, ktoré pesničky sa ľuďom páčia a zabávajú sa pri nich. Často sú to single, ktoré sa hrávali v rádiách, takže výber piesní na kompiláciu nebol až taký ťažký. Jediné, čo sme spravili, že sme išli od konca na začiatok, čiže sú zoradené od najnovšej po najstaršiu, cédečko začíname skladbou Keď sme sami a posledná je pesnička Madelaine, ktorú sme zložili, keď sme mali pätnásť rokov.“ Povedal k zostave skladieb spevák a gitarista Peter „Ďuďo“ Dudák.

Hexáci na krste zahrali aj novú skladbu „Tak sa mi zdá“. Megahit „Keď sme sami“ spieval celý Babylon. Podporiť chalanov z Hexu prišli herci z Partičky aj hudobník David Koller.

20131120_110

„Pripadá nám to, že sme uzatvorili jednu našu éru. Podarilo sa nám urobiť pesničku, ktorá zarezonovala v médiách, čo sme radi. Dodalo nám to energiu, opäť sme ožili a tešíme sa na ďalšie koncerty, budúci rok ich bude veľa a pridáme aj nové piesne.“ Dodal gitarista Martin „Fefe“ Žúži.

Výberovka Hexu obsahuje bonusové CD, ktoré naspievali  blízke skupiny a interpreti. Tie to roztočili aj na krste. Na pódiu sa striedali kapely Vidiek, Para, Polemic, Vidiek, Walter Schnitzelsson, Vetroplach, PPE, From Our Hands, Talkshow, Le Payaco, Korben Dallas, Billy Barman, Puding Pani Elvisovej a Marián Čekovský.

„Poznáme sa vlastne od vzniku kapely Hex, chlapci chodili na naše koncerty. Dnes majú veľa skvelých pesničiek, radi sme prispeli našou verziou hitu V piatok podvečer. Aj sme ju zaradili do nášho koncertného programu a dáme ju aj na náš nový album.“ Povedal za skupinu Vidiek spevák Janko Kuric.      

20131120_213

„Kedysi na lyžiarskom zájazde som bol nútený tancovať s učiteľkou. A bola to práve skladba kapely Hex Vetroň, na ktorú som si zatancoval. Na kapele Hex si vážim, že spolu hrajú radi a že je medzi nimi stále dobrá energia!“ Prezradil Marián Čekovský.

Skupina Hex je na scéne 21 rokov a hrá v zostave Peter „Ďuďo“ Dudák – spev, gitara, klávesové nástroje, Tomáš „Yxo“ Dohňanský – basová gitara, vokály, Martin „Fefe“ Žuži – gitara, Tibor „Tÿbÿke“ Szabados – bicie nástroje. Keďže koncert  v Ateliéri Babylon bol beznádejne vypredaný, rozhodli sa Hexáci pridať ďalší! 13.12. 2013 zahrá kapela v Ateliéri Babylon vianočný koncert aj so zaujímavými hosťami. Koncert venovali chalani z Hexu všetkým fanúšikom, ktorí sa na krst nemali šancu dostať. Vstupenky sú od dnes v predaji.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: René Miko