Herzog Herzog predstavil Lynchovu hymnu pre Vyšehradskú štvorku.

Viac ako rok po uvedení štvorskladbového Sitzfleisch! EP vydal Herzog Herzog svoj druhý dlhohrajúci album Sitzfleisch.; vyšiel ako limitovaná edícia hand-printed linocut CD a digital download 18. decembra 2013 na domácej značke Exitab.

Herzog Herzog na ňom jedenástimi skladbami zúročuje všetko, čo ho stretlo od vydania jeho debutového albumu inTHISposition v roku 2010. Od prvých príznakov neurotického vzťahu k nákupu rôznych „mašiniek“, po nostalgický návrat jeho stratenej gitary. Od stretnutia s legendárnym nástrojom Korg MS-10, ktorý dôsledne poznačil nie len jeho chrbticu, ale aj zvuk albumu, až k nutkavej potrebe používať a zneužívať vo svojich skladbách ľudský hlas. Aj preto sa Herzog Herzog okrem rôznych úprav vlastného hlasu rozhodol prizvať na spoluprácu speváčku českej kapely Kazety Johanu Švarcovú, ktorá hosťuje v skladbe Lost, Lost, Lost.

HH_merch

Na prvý pohľad sa môže zdať, že album Sitzfleisch. je rámcovaný trojicou epických skladieb v podobe prológu Ursulla, intermezza Gordon a epilógu Gordon & Ursulla koncepčne. Skôr ako koncept, jeho prístup k hudbe naďalej najlepšie vystihuje noticka k Sitzfleisch! EP: „dbá na detaily a zároveň ukazuje nezvyčajný talent spájania rozličných samplov, textúr a zvukov“. Tentokrát do prekvapivých zvukových koláží à la Lynchova hymna Vyšehradskej štvorky, či skladieb, ktoré by mohli v najlepšom zmysle slova fungovať ako soundtrack zároveň k ľúbostnej ságe a béčkovému sci-fi z osemdesiatych rokov. Prípravy ani nie štyridsať minútového albumu si preto okrem nekončiaceho pískania v ušiach či tajuplného mravčenia v chrbtici vyžiadali aj neustále tŕpnutie sedacieho svalu.

Album vyšiel vo fyzickej podobe ako CD nosič so špeciálnym ručne tlačeným coverartom. O ten sa postaral výtvarník a fotograf Juraj Velička. Vyrobený je grafickou technikou linorytu, ktorý sa olejovou farbou ručne lisoval na vopred pripravené hárky. Z nich sa potom ručne skladali obaly do formy originálneho digipaku, ktorého dizajn a finálnu výrobu zrealizoval Nenad Branković.

Herzog Herzog si vďaka svojim živelným koncertom vybudoval pozíciu jedného z najzaujímavejších elektronických live-actov. Skladby z albumu Sitzfleisch. zaznejú aj na pripravovanom jarnom turné.

Herzog Herzog – Sitzfleisch.
Herzog Herzog – Sitzfleisch. (Bandcamp) /special edition hand-printed linocut CD + digital download/
Herzog Herzog – Sitzfleisch. (Exitab)
EXTB051 / dec 2013 / special edition hand-printed linocut CD + digital download
Tags: electronic, glitch, IDM

Track list:
1. Ursulla
2. Ibiza 2079
3. Lost, Lost, Lost (w. Johana Švarcová)
4. Run
5. Don Salamander
6. Gordon
7. Urban Nova
8. GeeM
9. Xelar Pic
10. Leipzig
11. Gordon & Ursulla

Facebook
Soundcloud
Exitab

cover

Zdroj: Exitab