HEILUNG se se svou hudbou z úsvitu věků civilizace vydávají na tour, jeho hlavní zastávkou bude festival BATTLEFIELD RITUALS na trutnovském Bojišti

Hudba z úsvitu věků civilizace, úspěšné dánsko-německo-norské uskupení HEILUNG se vydává na tour „Dreki Ferdhast“ a jeho hlavní zastávkou bude trutnovské Bojiště, kde pod širým zářijovým nebem proběhne jednodenní festival BATTLEFIELD RITUALS.

Umocnění historie a schopnost propojit moderní společnost se základy počátků lidstva prostřednictvím hudby, to je umění, které HEILUNG mistrovsky ovládají. Od jejich vzniku v roce 2015 vytváří toto uskupení enigmatické rituály s jedinečným a mystickým zvukem.

Skupina, která se vyhýbá všem konvenčním žánrovým škatulkám zaujala již vydáním své první dlouhohrající desky „Ofnir“. Jejich nekonvenční přístup k tvorbě hudby, ke které používají vše od autentických, archaických a na první pohled prostých nástrojů až po lidské kosti a hrdelní zpěv, vytváří podmanivé kompozice, které mají k primitivnosti daleko. Producent a zakládající člen Christopher Juul do hudby vkládá jemné elektronické prvky, které pozvedají hudební atmosféru a poskytují hlubší a vrstevnatější zvukovou krajinu. Jejich skladby jsou plné kontrastů – drsných a starých až animálních skřeků, i melodických, silných a podmanivých pasáží, jimž dominuje hlas norské hudební šamanky Marii Franz.

Během nedlouhé doby nabrali HEILUNG závratně vzestupnou trajektorii, kterou umocnil debut jejich koncertního rituálu na pódiu festivalu Castlefest v roce 2017 a odstartovalo tak dlouhou šňůru dalších koncertů a úspěchů. V aktuální době toto „bratrstvo“ hrdě prezentuje tři dlouhohrající desky. Na jejich zatím poslední kapitole nesoucí název „Drif“ se HEILUNG opět vydávají do minulosti. Na rozdíl od jejich předchozích počinů, které se soustředily na pravěkou severní Evropu, se na tomto albu věnují dalším velkým základním civilizacím mimo Evropu.

Speciálním hostem tohoto večera bude ZEAL & ARDOR. Unikátní projekt, který začal tím, že švýcarsko-americký hudebník Manuel Gagneux požádal uživatele 4chanu o návrhy rozdílných hudebních stylů, které by měl zkombinovat dohromady. Odpovědí bylo smíchání black metalu se starými americkými spirituály. Původně jednorázový spontánní projekt se přerodil v aktuálně tři dlouhohrající alba.

Tento „gospel“ s black metalovým satanistickým twistem a avantgardně brilantním zvukem na posledním stejnojmenném albu pokračuje ve svém experimentálním přístupu, který nepřipouští žádné zahnání do kouta. Tematicky album pokračuje v „alternativní historii, kdy se otroci obrátili na Satana, aby začali rebelovat“. Výsledkem je originální hudební rituál, který obřadní večer na Bojišti zasvětí ďáblovi.

Večer doplní i další kapely, které budou oznámeny později.

Denní program „rituálů na Bojišti“ nebude o nic méně pestrý. Těšit se můžete například na rituální ohně, lukostřelbu, hod sekyrou, recitování poezie, přednášky o zbraních nebo stolní hry. Chybět nebudou ani workshopy o výrobě hudebních nástrojů, kožedělnictví i tetování.

V rámci „Dreki Ferdhast“ tour bude za každou zakoupenou vstupenku darováno jedno euro na výsadbu stromů.

HEILUNG, ZEAL AND ARDOR
07 / 09 / 2024 / TRUTNOV / AMFITEÁTR BOJIŠTĚ 
FB event: https://www.facebook.com/events/770222134974649
Předprodej: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/692
Předprodej viz e-TICKET výše, dle místa konání dále v sítích GoOut a Ticketmaster.

Zdroj: Obscure Promotion