Headroom: Otázky!

Mám ich rád. Kto sa pýta je hlupákom len minútu…možno to poznáte. A tak sa rád pýtam. Najlepšie k veci. Niekedy sa otázky nakopia v hlave a odpovedí niet. A pritom ich stačí položiť, možno len sám sebe.

Takže, Radosť mám veľmi rád a vybral som si tento priestor, pretože najlepšie sadne ku konceptu intímnej, priateľskej párty s inteligentným a zvukovo inšpiratívnym hudobným základom, ktorý viac pristane sobotnému ako piatkovému „hurá“ večeru. Headroom, pretože ako môže zaujímavá kniha vyplniť vašu predstavivosť obrazmi na pozadí slov, tak by mala hudba tohto večera vyplniť vašu predstavivosť čímkoľvek krásnym len chcete…na pozadí hudby.

Ako som však časom zistil, je lepšie sa na tie isté veci pýtať rôznych ľudí – a tak som si svoju víziu skonfrontoval s djmi, ktorých rád v sobotu stretnem za pultom. Všetci dotázaní poznajú tento priestor dosť dobre, poďme sa na to teda pozrieť..

„Príjemný podzemný priestor s dobrou atmosférou, kde sa vždy dobre hrá,“ pochvaľuje si toto maličké miesto v srdci Bratislavy Monoide, ktorý už počas svojho pôsobenia predskakoval aj v obrej hale dvojici Underworld.  Podobne sa vyjadril Púchovský talent Cimy, pre ktorého to tu určite tiež nebude premiéra: „Klub Radosť mám rád najmä kvoli jedinečnej atmosfére a skvelému zvuku. Vždy sa rád vraciam. Dá sa tam hrať úplne niečo iné. Veď nedávno sme tam roztancovali parket na 120bpm!“ „Kvalitný zvuk a vždy skvelú atmosféru“ oceňuje aj z Britských ostrovov návravtivší kolega z bookingu housemusic.sk Belly Robber.

Headliner tejto noci, americký dj a producent CounterpoinT odpovedal na moje jednoduché otázky tak ako sa mi to páči – krátko a výstižne. „Acoustics and intimacy“ sú spomienky, ktoré mu zostali po poslednej návšteve v roku 2009. A na tú druhú, čo v ňom evokuje názov tejto párty, odpovedal ešte kratšie, ale aj tak „zabil“ jediným slovom: „Fellatio.“ :)

Monoide si zas pri slove Headroom spomenul na „Také švédske djské techno trio. Hrávali zo 6 gramcov a 3 mixov.“ Toľko sa nás tam naraz síce nezmestí, ale to snáď nebude nikomu vadiť. Podľa Cimyho zas názov „Presne vystihuje, čo ti má ta akcia dať.“ Zaujímavé, celkom sme sa zhodli, je dobré vedieť, že sa zhodujeme nielen názorom, ale aj hudobne…

Otázky. Mám ich rád. A tú poslednú smerujem tebe – pridáš sa?

•HEADROOM 


SATURDAY 26TH MAY 2012 
RADOST – BRATISLAVA CITY
• COUNTERPOINT ( Ghetto Jackin Collective, Detroit, USA )

• MONOIDE (LFB) 

• SOUTHBOY (housemusic.sk) 

• BELLY ROBBER (housemusic.sk)

• CIMY (luxury resident) 



headroom2

Zdroj: Radosť
Publikoval: Redakcia GREGI.NET