HAPPYBAND ORCHESTRA na Česko-Slovenskom plese v Prahe sprevádzal popredných predstaviteľov slovenskej i českej hudobnej scény.

HAPPYBAND ORCHESTRA – Orchester, ktorý účinkuje doma i zahraničí na prestížnych podujatiach. Na Česko-Slovenskom plese v Prahe sprevádzal Helenu Vondráčkovú, Dana Bártu, Celeste Buckingham a ďalšie osobnosti českej a slovenskej hudobnej scény.

Deväťčlenná skupina  HAPPYBAND ORCHESTRA pôsobí na hudobnej scéne od roku 2003. I keď základ ich repertoáru tvoria prevzaté piesne, skupina má na svojom konte aj niekoľko autorských skladieb. Jednou z nich je skladba Mafiánska, s ktorou sa skupina vo svojich začiatkoch pokúsila zabojovať o postup na Eurovision Song Contest. U fanúšikov rezonujú aj ďalšie ich vlastné piesne ako napríklad Ruža z piesku, Všetko má svoj čas, alebo Inakší  nebudeme na text od Jána Smreka.

V súčasnosti má HAPPYBAND ORCHESTRA vo svojom repertoári skladby rôznych hudobných žánrov a špecializuje sa najmä na spoločenské podujatia vrátane plesov. Hlavným poznávacím znakom ich vystúpení  je citlivý prístup a vysoká profesionalita odvedenej práce.

„Tento rok sme zahájili plesovú sezónu už 4. januára a víkendy sme mali obsadené až do konca februára. Plesy sme hrali rôzne.  Boli to mestské plesy, firemný ples Broker Consulting,  13. ples Mecedes Benz v Bratislave a veľa ďalších. Veľmi nás teší, že sú ľudia ochotní cestovať  na ples veľa kilometrov len preto, lebo tam hrá práve náš orchester“ -hovorí Vlado Ďatelinka,  kapelník skupiny. Okrem toho dodáva: „Sme radi, že organizátori myslia na to, že ples nie je diskotéka.  K plesu neodmysliteľne patrí noblesa, vyzdobené priestory, pekné šaty, obleky. A určite si myslím, že by sa tomu mali prispôsobiť aj účinkujúci.  Pripadá mi nevhodné a neúctivé, keď dámy na plese vyzerajú ako z katalógu a na pódiu je umelec, ktorý má rifle a tričko, v ktorom sa bol ešte nedávno najesť vo fast foode.“

HAPPYBAND ORCHESTRA účinkuje nielen  na Slovensku a v Česku, ale aj v zahraničí na rôznych podujatiach vrátane samostatných koncertov, alebo privátnych parties. V tomto čase už majú obsadené termíny na plesovú sezónu 2018.

„Naša produkcia je veľmi rôznorodá.  Začiatok plesu sa vždy nesie v znamení svetoznámych valčíkov a nestarnúcich evergreenov. Neskôr, keď sú ľudia uvoľnení,  začne sa o ozajstná zábava s najznámejšími hitmi svetovej alebo aj domácej hudobnej scény“ – vysvetľuje Vlado Ďatelinka.

Minulý víkend účinkovali HAPPYBAND ORCHESTRA na jednom z najprestížnejších spoločenských podujatí tohto roka  Česko-Slovenskom plese.  Konal sa v priestoroch Obecného domu v Prahe.

 „Je to pre nás veľký  úspech, keďže ako mediálne neznámy orchester sme mohli účinkovať na hlavnom pódiu.  Hudobne sprevádzať všetkých umelcov, ktorí na hlavnom pódiu vystupovali a predstaviť sa aj s vlastným programom. Máme vynikajúcich sólistov, Terezku Ďatelinkovú a Dušana Marka, ktorí sa dokážu zodpovedne zhostiť úlohy vokalistov v prípade, že sprevádzame iných umelcov, ale aj sami ako sólisti a lídri nášho orchestra dokážu na javisku zažiariť “ – povedal  kapelník a manažér orchestra Vlado Ďatelinka.

Orchester počas večera hudobne sprevádzal hviezdy večera, ktorými boli Helena Vondráčková, Celeste Buckingham, Dan Bárta, Sisa Sklovská, Ilona Csáková, Jaroslav Dvorský a ďalší.

Pre orchester, ktorý má československé obsadenie bol Česko-Slovenský ples v Prahe vyvrcholením náročnej plesovej sezóny. 

Zdroj: Gabiela Vrbanová