Hana Gregorová uviedla do kín Cirkus Maximum

Nevšedný príbeh z cirkusového prostredia Cirkus Maximum je práve na plátnach v slovenských kinách. Novú komédiu, ktorá nadväzuje na úspešné diela, ako Cirkus Humberto alebo Šesť medveďov s Cibulkom, včera slávnostne uviedla herečka Hana Gregorová s kolegami z filmu.

Spolu s obľúbenou jojkárskou tvárou dorazila do bratislavského CINEMAX početná česká delegácia. Na predstavení nechýbali jej filmoví nevlastní synovia Petr Batěk a Radim Fiala, principál Jan Přeučil či producenti a scenáristi Petr Šiška a Artur Kaiser, ktorý je zároveň režisérom snímky. Slovenských kolegov z Cirkusu Maximum zastúpil Michal Rovňák.

„Jediná vec, pre ktorú som zvažovala, že tú rolu nevezmem je, že tam nemám žiadne akrobatické číslo. Dúfala som, že sa predvediem na vysunutej hrazde,“ zasmiala sa v úvode herečka. „Ale hrám úžasnú macochu a tajnú lásku Janovi Přeučilovi,“ dodala. Režisér filmu bol nadšený z celého tímu. „Tento film je československý. V priebehu nakrúcania nikto nepociťoval, že by šlo o dva rôzne štáty. Bola to jedna partia, ktorá ten film tvorila od začiatku až do konca. A aj keď sa naše krajiny pred rokmi rozdelili, na tomto projekte sa opäť spojili,“ povedal.

Prostredníctvom filmu Cirkus Maximum môžu diváci nazrieť do zákulisia cirkusového sveta. Pretože, ako tvrdia tvorcovia, cirkusový život nie je len tvrdá práca, ale aj svojrázny svet ľudí, ktorí majú radi zábavu a svoj život obetujú pre úspech v manéži. Zábavná snímka prináša úžasné a profesionálne čísla svetovo známych akrobatov a držiteľov mnohých ocenení, ale i pot, drinu a snahu za oponou, ktorá cirkusom v súčasnosti veľmi nežičí.

Okrem obľúbených slovenských a českých hercov uvidia diváci vo filme našich i svetových špičkových artistov. Vo filme účinkujú aj Oldřich Kaiser, Lucia Siposová, Jiří Ployhar, Lucie Benešová, Tomáš Matonoha, Miroslav Šimůnek, Jiří Maryško, Kateřina Lojdová, Marian Roden a ďalší.

Cirkus Maximum prináša do slovenských kín Magic Box Slovakia.

Zdroj: TS
Foto: Tibor Géci