Grape pridáva ďalšie mená do programu, tentokrát z vôd elektronickej hudby: Andy C, Adriatique, Aphrodite, Dub FX, Joyce Muniz & The Black Madonna

V druhej vlne zverejňovačiek tento týždeň Grape festival predstavil prvých zástupcov drum’n’bass a techno & house scény. 

 Andy C je jednou z najvýraznejších svetových postav drum’n’bass scény. Na konte vyše 40 ocenení a so svojimi sólovými šou vypredal Alexandra Palace aj Brixton Academy. Zároveň je stálicou hlavných pódií na množstve festivalov, jeho sety mohli zažiť návštevníci Creamfields, Glastonbury či EDC. Na konte ma kopec úspešných releasov, vrátane „Heartbeat Loud“ či „New Era“ a remixoval skladby pre Major lazer, Sigala, London Grammar a ďalších. 

Aphrodite je ďalšou stálicou drum’n’bass scény, svoju kariéru rozbiehal ešte 90. rokoch. Svojim zvukom ovplyvnil a stále ovplyvňuje množstvo svojich hudobných kolegov. Jeho set bude v sobotu v noci nadväzovať na Andyho C, takže takto bude vyzerať drum’n’bassový záver Grape festivalu.

„Zahraničných interpretov v programe nezvykneme opakovať, no teraz sme si predsalen dovolili výnimku. Dub FX u nás zahrá už tretí raz, predsalen, aj keď na to nechceme príliš upozorňovať, čaká nás desiaty ročník a z neho už sa stal taký „náš“ interpret. Navyše spolu vymýšľame aj jedno prekvapenie pre návštevníkov, o tom však viac až neskôr. Snáď sa podarí,“ vysvetľuje k tretiemu potvrdenému menu z drum’n’bass scény Janči Trstenský. Austrálčan Dub FX je už slovenským fanúšikom dobre známy, jeho koncerty sú plné energie a nevyhýba sa ani rôznym pouličným performanciám, keďže presne tie rozbehli jeho úspešnú kariéru. 

Prvou ohlásenou zástupkyňou techno scény je Američanka The Black Madonna. Maria Stamper sa začala hudobnému priemyslu venovať už ako šestnásročná, kedy sa vykašľala na školu a začala sa venovať hudbe naplno – promotérstvu, distribúcii, merchandisingu, manažovaniu vydavateľstva, a nakoniec aj Djingu a produkovaniu vlastnej hudby. V roku 2013 vydala EP Lady Of Sorrows, ktoré zmenilo všetko a dnes je z nej jedna z najvyhľadávanejších Djok na svete s unikátnym disco-to-techno štýlom. 

Adrian Schala a Adrian Schweizer sa stretli v Zürichu v roku 2008 a odvtedy sa z nich stalo nerozlučné duo. Spolu založili djský a producentský projekt Adriatique, ku ktorému nedávno pridali aj vlastné vydavateľstvo Siamese. Ich techno & house sety sú premyslené a dokážu poslucháča priam zhypnotizovať. Hrali na množstve veľkých festivalov, vrátane tohtoročného Tomorrowland. 

Joyce Muniz pochádza z Brazílie, no v 90. rokoch sa presťahovala do Viedne a začala budovať svoju hudobnú kariéru. Hoci v začiatkoch sa venovala drum’n’bassu, dnes v jej setoch počuť viac techno & house. Okrem Djingu sa venuje aj produkcii vlastných trackov, v ktorých využíva aj svoje spevácke schopnosti.

Grape festival sa uskutoční 9. – 10. augusta 2019 na letisku v Piešťanoch. Viac info na www.grapefestival.sk 

Zdroj: TS