Gorillaz: The Singles Collection 2001-2011!

Najslávnejšia komiksová kapela GORILLAZ vydá ešte tento rok singlovú kolekciu. Zbierka vyjde pod názvom The Singles Collection 2001-2011 na konci novembra…

Gorillaz patrí k najvydarenejším hudobným projektom nultých rokov. S myšlienkou natočiť album kreslenej skupiny prišli v roku 1998 maliar Jamie Hewlett a spevák Damon Albarn z populárnych Blur. Pôvodne nenápadný projekt sa skoro premenil na komerčný trhák. Hneď prvého albumu sa v roku 2001 predalo nečakaných 10 miliónov kopií.

Gorilazz

Hudobní Noodle, 2D, Russel a Murdoc ožili nielen v klipoch a na DVD, z virtuálnych postaviček sa stali celebrity. Ich životopisy nájdete na Wikipedii. Objavili sa na jednom pódiu s Madonnou, v klipe im hral zase slávny Bruce Willis. Vydali tri skvelé albumy s hitovými siglami Feel Good Inc., Dare, 19-2000 alebo Stylo a raritný album The Fall natočený na iPad behom niekoľko dní na americkom tourné.

Keďže bola vizuálna zložka celého projektu tak isto dôležitá a zaujímavá ako samotná hudba Gorillaz, vyjde singlová kolekcia tiež na DVD.

Zdroj: EMI Slovak Republic
Publikoval: Redakcia GREGI.NET