Gladiatori našli tú “pravú“!

Skupina Gladiator pre svojich fanúšikov pripravila letné prekvapenie. Nahrala nový singel s názvom „Ty si tá“, ktorý je zároveň ochutnávkou z pripravovaného nového albumu. Skladba má dnes premiéru a môžeme sa na ňu tešiť aj na letných festivaloch.
Rocková formácia Gladiator pôsobí na slovenskej scéne už skoro štvrť storočie a aj po toľkých rokoch je stále plná energie a entuziazmu. Svojich fanúšikov si veľmi váži a každoročne im servíruje nové a nové prekvapenia. Tento rok je ich prvým darčekom nový singel s názvom Ty si tá. 



„Pieseň Ty si tá je klasická gladiatorská rocková skladba. Pojednáva o vzťahu dvoch ľudí, ktorí sú si navzájom oporou a milujú sa až za hrob. Skladba má v sebe veľmi pozitívny náboj a je plná optimizmu a energie.“ Opísal skladbu charizmatický leader skupiny Miko Hladký. 


Singel, sa podobne ako doteraz skoro všetky predošlé nahrávky Gladiatoru, nahrával a mixoval v štúdiu Exponent v Hlohovci. O hudbu sa postaral autorský tandem Georgio Babulic a Miko Hladký a s textom sa pohral nitriansky básnik, aforista a epigramatik Milan Hodál. Pre ktorého je skladba Ty si tá zároveň textárskou premiérou v hudobnej brandži. 




„Je to naša prvá spolupráca s pánom Milanom Hodálom. Jeho básne nás oslovili, lebo sú poeticky zrozumiteľné a živé. Sú písané súčasným jazykom, ktorý skladbám Gladiatoru vyhovuje. Sami sme zvedaví, kam sa naša spolupráca posunie.“ Prezradil bubeník Georgio Babulic. Kapela by chcela na aktuálny singel natočiť aj videoklip. Predtým ako tak však urobí, ho predstaví na letných festivaloch.


„Práve pripravujeme koncertný program a snažíme sa ho postaviť tak, aby bol nový aj pre ľudí, ktorí boli na našom minuloročnom jesennom turné. Pesnička Ty si tá si v ňom určite nájde svoje miesto“. Prezradil koncertné plány Gladiatoru Georgio Babulic a spoločne s Mikom dodal: „Energia, ktorú dostávame od publika, sa za tie roky stala pre nás doslova drogou a aj preto sa na každý koncert stále veľmi tešíme.“



Okrem koncertovania na letných festivaloch, budú chalani pripravovať aj skladby na nový radový album, ktorý by mal vyjsť ešte tento rok. Skupina Gladiator doteraz vydala 15 albumov. Z toho posledný „20 rokov“ je retrospektívnou výberovkou najväčších hitov a vyšiel spolu so spomienkovou knihou „20 rokov…ako to naozaj bolo“ pri príležitosti osláv 20-ročnej existencie skupiny. 


Gladiator môžete vidieť na týchto festivaloch:

16.6. 2012 Senecké leto Senec
23.6. 2012 Gemer Fest Rimavská Sobota 
6.7. 2012 Dni mesta Svidník 
7.7. 2012 Matičné slávnosti Martin 
13.7. 2012 Domaša 
14.7. 2012 Dni mesta Tisovec
14.7. 2012 Spišské trhy Spišská Nová Ves 
20.7. 2012 Kysucký Lieskovec 
21.7. 2012 Fun Dohoda Banská Bystrica
21.7. 2012 RIPfest Veľké Ripňany 
27.7. 2012 Ružina
28.7. 2012 Boje na Hrone Starý Tekov 
4. 8. 2012 Fun Dohoda Kamenný Mlyn 
10.8. 2012 Duchonka
11.8. 2012 Červeník


Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET