Gitarista AL DI MEOLA si prizval na spoluprácu klaviristu GONZALA RUBALCABU a vystúpia v novembri v Bratislave.

Gitarista svetového formátu Al Di Meola a dychvyrážajúci pianista Gonzalo Rulcaba sa chystajú na spoločné turné. Dvaja nespochybniteľní hrdinovia jazzu – unikátny, nezabudnuteľný koncert už 15. novembra vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave, v rámci koncertného cyklu CITY SOUNDS.

Gonzalo Rubalcaba bol hosťujúci hudobník na poslednej nahrávke Al di Meolu „Pursuit of Radical Rhapsody“, a teraz sa títo dvaja výnimoční hudobníci chystajú na spoločné turné. Spojenie gitaristu svetového formátu Al di Meolu a výnimočného klavíristu Gonazala Rubalcaba je bez pochýb prísľubom najvýraznejšieho jazzového koncertu tejto jesene.

Koncert je obdivuhodnou kombináciou vášne, inteligencie a skvelej techniky. Al Di Meola je jeden z najprominentnejších virtuózov súčasného jazzu. Flamengo Al Di Meolu  plné rytmu, ako i jeho originálne skladby inšpirované tangom odhaľujú jeho zručnosť komponovať zložité harmónie prepojené s jednoduchými, krásnymi a lákavými melódiami.  A hoci má azda jemné a romantické srdce, očividne je stále schopný  svojou legendárnou gitarou dať hre glanc 70tych rokov v duchu svojej klasiky ako Elegant Gypsy a Casino.

S ôsmimi nomináciami Grammy Gonzalo Rubalcaba nepochybne obhájil svoj status vplynej osobnosti svetového jazzu. V akejkoľvek oblasti hudobného sveta bude Rubalcaba vystupovať, jeho hudobné skladby budú melodické, rytmické a vzrušujúce. Pokračuje v premieňaní nudnej každodennosti našich životov na niečo krásne a význačné.

Vstupenky sú už v predaji od 30€.
FB event: https://www.facebook.com/events/623610094326958/?fref=ts

FB_cover_photo

Zdroj: Matej Salek