Gitana sníva o pretancovanej noci s Jánom Koleníkom, napísala o tom pesničku „Bozk voskový“!

Gitana predstavuje ďalšiu temperamentnú skladbu z albumu Kolora „Bozk voskový“. Pesnička je zosobnením speváčkiných snov o pretancovanej noci s elegantným mužom, ktorý vyzerá ako obľúbený herec Ján Koleník. Hudbu  zložil vynikajúci skladateľ Slavo Solovic,  text si napísala sama Gitana.

V skladbe sa dokonale snúbia energia s romantikou. Pesnička je ďalším kamienkom do farebnej mozaiky sveta, ktorú vyjadruje celý album Kolora. Gitana verí, že sa jej splní aj ďalší sen a že si na túto pieseň zatancuje s profesionálnym tanečníkom. Zatiaľ sa teší na to, ako ju zaspieva na koncerte v bratislavskom Starom Meste 9. augusta. Vypočujte si „Bozk voskový“, ktorý vás zaručene roztancuje!

Nová pesnička speváčky Gitany „Bozk voskový“ je zosobnením jej lásky k tancu a životu. Hudbu k nej zložil slávny skladateľ Slavo Solovic. Text napísala sama Gitana a hneď po začutí prvých tónov vedela, že táto skladba musí byť o temperamentnom a zároveň romantickom tanci.

„Prvý pocit z piesne ma viedol k textu o tanci a tanečníkoch. Mala som v predstave tanečný pár z nejakej televíznej súťaže. Ale príbeh mi napadol až pri prechádzke Starým Mestom, kde je pre mňa prehliadka výkladných okien butikov vždy spojená s relaxom. Ako dieťa som sa snažila zahliadnuť svoj obraz vo výklade a niekedy sa mi podarilo akoby stáť v šatách figurín. A vtedy to prišlo! Bude to pieseň o tanci s voskovou figurínou, ktorá sa v noci mení na krásneho muža,“ vysvetľuje s úsmevom Gitana.

Speváčka priznáva, že pri písaní textu mala na mysli jedného konkrétneho muža. Vyznáva sa k obdivu k obľúbenému hercovi.

„Pieseň je o pretancovanej noci krásnej éterickej ženy. Tanečník je elegantný, temperamentný a veľmi galantný muž. Áno, to je ten typ ako Ján Koleník. Tá noc je pre ňu ako sen, ktorý si ráno premieta a nevie rozlúsknuť či to bol naozaj iba sen. Keď sa vyberie do práce peši, ani nevie prečo a pozrie sa do výkladu obchodu a všetko sa v nej znovu odohrá. Tá figurína vo výklade má totiž jeho pohľad. Verím, že odteraz budeme všetky hľadať vo výkladoch Koleníka,“ smeje sa Gitana.

Pieseň „Bozk voskový“ je z albumu Kolora, ktorý Gitana s veľkou slávou pokrstila len nedávno. Jej fanúšikovia práve túto skladbu označili ako jednu z najlepších. Speváčka sa už teší, ako ju prijmú ľudia, keď ju zaspieva naživo v centre Bratislavy.

„Album Kolora je moje „dieťa“, v každej z pesničiek je kúsok môjho farebného sveta. Mám ešte jeden sen, na „Bozk voskový“ by som si rada zatancovala s profesionálnym tanečníkom. Teraz sa však teším na koncert 9. augusta v Starom Meste. Korzo ponúka krásne pódium s neopísateľnou atmosférou mojej lásky, starej Bratislavy, môjho rodného mesta,“ uzatvára Gitana.

Gitana, vlastným menom Adriana Drafiová, spieva a tancuje už od štyroch rokov. V tvorbe ju inšpirovali speváčky ako Whitney Houston, Mariah Carey, či Barbra Streisand. Už ako dieťa začala spolu s kamarátmi skladať vlastné skladby. V 17-tich rokoch prišla prvá ponuka vystupovať v zahraničí. Začalo sa to vo Švajčiarsku a postupne precestovala veľkú časť Európy. Spievala aj pred celebritami  svetového formátu ako Tina Turner, Claudia Schifer, David Coperfield, či Boris Becker. V Maďarsku vystupovala so známym spevákom Jozefom Szabom a o čosi neskôr sa začala jej dlhodobá spolupráca s Kmeťobandom.  S bývalou snúbenicou jej brata Klaudiou neskôr založila duo Gitanas a prihlásili sa spolu do Talentmánie. V súťaži zožali obrovský úspech. Potom, čo sa ich profesionálne cesty rozišli, začala Gitana spolupracovať s Creativ studio B3. Výsledkom je hit „Nádherná“ z dielne Kachút – Solovic, ktorý neskôr naspievala aj ako duo s Jánom Bendigom. Medzi jej ďalšie zaujímavé hudobné počiny patrí naspievanie úvodnej piesne v slovenčine  k Disney rozprávke Láva, ktorú naspievali ako duo spolu so spevákom kapely Korben Dallas Jurajom Benetinom. V súčasnosti sa v tvorbe venuje novému štýlu, elektro swingu a gypsy swingu. Aktuálne informácie o Gitane nájdete na https://www.facebook.com/gitanaofficial/?fref=ts

Zdroj: PH