Funny Fellows sa predstavia 30. mája v DK Lúky v Bratislave!

Funny Fellows a ich old time music nie je jednoliatym hudobným štýlom. Možno preto, že ho tvoria takmer všetky národné hudobné prvky. Vysťahovalecké vlny do Ameriky trvali niekoľko desaťročí. Prichádzali sem rôzne vyspelé i menej vyspelé národy, ktorých kultúrny svet bol odlišný už v samotnej domovine, v Európe.

Korením bola africká a ázijská kultúra, no nesmieme zabúdať ani na domácich Indiánov. Títo hudobníci spolu vytvárajú rôzne náhodné zoskupenia pri zábavných príležitostiach a bežným javom je, že s francúzskym akordeonistom hrá írsky huslista alebo černoch na banjo, či gitaru. Podľa rozhodujúceho vplyvu v jednotlivých oblastiach kontinentu vzniká množstvo navzájom príbuzných hudobných prúdov. Názov old time je vlastne „len“ názov pre celé dlhé obdobie, až po vykryštalizovanie dvoch hlavných smerov hudobnej kultúry v Amerike. Old time to je ranné blues, hillbili, minstrelská hudba kočovných kabaretov, gospel, spirituál, ragtime.

Funny Fellows

Repertoár Funny Fellows je široký — obsahuje takmer všetky európske národné vplyvy a etnické prvky charakteristické pre old time. Nepovšimnuté nezostali ani piesne slovenskej hudobnej scény, ktoré vplyvom old time vznikli na začiatku štyridsiatych rokov. Sympatický je pokus o autorské texty, ktoré podobne ako aranžmány podčiarkujú motto „snažíme sa hrať tak, ako by to hrali hudobníci v kaviarni v roku 1920“. Neodmietnite preto pozvanie vynikajúcich hudobníkov na „šálku hudby“.

www.kzp.sk
www.funnyfellows.eu

Funny Fellows
Dátum: 30. 05. 2012
Čas: 19:30
Miesto: DK Lúky

Zdroj: KZP
Publikoval: Redakcia GREGI.NET