Francúzska pesničkárka ZAZ vydáva album Recto Verso.

Francúzska speváčka a pesničkárka ZAZ, jedna z medzinárodne najúspešnejších francúzskych umelcov roku 2011 a 2012, predala doteraz viac ako 1,7 milióna nosičov po celom svete. ZAZ, speváčka so silným, chrapľavým hlasom, si svojím debutovým albumom z roku 2010 získala priazeň fanúšikov aj kritikov.

Eponymný debut Zaz dosiahol diamantové predaje v Nemecku, Poľsku, Belgicku, Švajčiarsku, Rusku a Turecku. Album sa obsadil aj prvé miesto francúzskych a belgických hitparád, v Nemecku a Švajčiarsku sa dostal do Top 10. Speváčkina fanúšikovská základňa sa rozrastá po celom svete, na YouTube jej videoklipy videlo viac ako 23 miliónov fanúšikov.

S prichádzajúcim druhým štúdiovým albumom RECTO VERSO vzrastajú očakávania, či sa speváčke podarí nadviazať na svoj debut a vložiť aj do druhej nahrávky takú radosť z hudby a nákazlivú živočíšnosť, ktorá je pre tvorbu ZAZ typická. A že sa to aj tentokrát speváčke podarilo dokazuje už jej prvý singel ON IRA, ktorý je akýmsi spojením medzi prvým a druhým albumom a nadväzuje tak na to najlepšie z jej úspešného rádiového singlu Je veux. Jej novinka RECTO VERSO, ktorá vyjde 13. mája je už teraz k dispozícii zadarmo celá na vypočutie na iTunes – https://itunes.com/zaz .

Biografia ZAZ:

Isabelle Geffroy, známa ako speváčka ZAZ, sa narodila vo francúzskom Tour začiatkom 80tych rokov. Jej poznávacím znamením je spev, v ktorom mieša pop, džezové štýly a francúzsky šarm. Celosvetovo sa preslávila debutovým albumom Zaz z roku 2010, ktorý obsahoval megahit Je Veux.

Jej neutíchajúca túžba po sebavzdelávaní ju doviedla na hudobnú školu CIAM (Musical Information and Activities Centre) v centre mesta Bordeaux, kde tiež prvýkrát vystúpila na pódiu. Jej umelecké pokroky ju viedli k rozvíjaniu talentu v bluesovom žánri, úspech mala však aj s latino-rockovou kapelou Don Diego a vystúpila aj na festivale Musiques Métisses d’Angoulême. Neskôr ZAZ objavila nové hudobné možnosti a presťahovala sa do Paríža, kde si zarábala aj v kabarete spievaním päť hodín denne sedem dní v týždni. V roku 2009 sa stala prekvapivou víťazkou finále tretieho ročníka talentovej súťaže Tremplin Génération France Bleu/Réservoir, ktoré sa odohralo v parížskej Olympii. Postupne pripravovala skladby na svoj prvý album a medzinárodný úspech na seba dlho nenechal čakať. Po troch rokoch od vydania debutu Zaz pripravila speváčka svojím fanúšikom novinku Recto Verso.

Vystúpenia ZAZ sú silné a nespútané, nech vystupuje kdekoľvek. Je skutočne speváčkou, ktorá je doma v mnohých hudobných štýloch. Pohybuje sa od džezu k bluesu, od francúzskych pesničiek po africké, andalúzske, brazilská a latinoamerické žánre – vo všetkých s radosťou a poetickým nadšením. Keď dostane priestor, svoje farebné emócie, nadšenie a radosť zo života dáva najavo tak veľmi, že jej hudba nenechá nikoho bez záujmu.

www.zazofficial.com/en
www.facebook.com/zazofficiel

https://itunes.com/zaz/

Zdroj: Sony Music Entertainment