Fotoobraz na plátne – aký motív sa hodí do obývacej izby?

Zariaďovanie obývacej izby vyžaduje presnosť a dobrý nápad. Obývacia izba je často prepojená s otvorenou kuchyňou. A to je treba vziať do úvahy pri zariaďovaní obývacej izby. Aké si vybrať doplnky do obývačky, aby bol interiér útulný a trendy?

Farby zeme – trend roku 2021

Medzi najobľúbenejšie trendy v interiérovom dizajne pre rok 2021 budú patriť farby zeme – široká škála odtieňov pieskovo béžovej, sladkého karamelu, olivovo zelenej a výraznej škorice. Tieto farby budú prevládať v interiéroch zariadených v súlade s trendom návratu k prírode. V obývacích izbách tiež nemôžu chýbať živé rastliny a prírodné materiály ako sú napríklad bambus, vŕbové prútie alebo ratan. K takejto kompozíciu stojí za to vybrať obrazy na plátne canvas s horským motívom, ktoré celú kompozíciu doplnia.

Loftové okúzlenie

Ďalším trendom bude loftová štylizácia obývacej izby s neobvyklými kombináciami ako sú napríklad kov sklo, sklo vŕbové prútie. Loftový štýl sa v našich interiéroch už celkom udomácnil. Tento rok však prejde premenou, a to smerom k jemnej elegancii. Kovové, lesklé doplnky v štýle glamour vnesú do interiéru atmosféru známu z veľkomestských večierkov. Prevládať bude čierna, biela a odtiene šedej farby. Pri tomto druhu štýlu sa oplatí staviť na čiernobiele obrazy canvas.

Boho inšpirácie – lúka plná kvetov

Kvetinové interiérové dekorácie boli populárne už v minulom roku, ale podarilo sa im prežiť a rozvinúť sa. Teraz nielenže preferujeme živé rastliny, obrovské zelené listy a kvetinové fototapety, ale aj… umelé kytice poľných kvetov a sušené obilné klasy alebo levanduľu. Vďaka kvetinám je interiér nežnejší, jemnejší a živé zelené rastliny priestor okysličujú a poskytujú našim očiam odpočinok. Do obývacej izby zariadenej v takom štýle sa budú hodiť obrazy canvas s motívom poľných kvetov.

Total look – trendy v mono farbe

V tomto roku budú interiéry udržiavané v rovnakom farebnom tóne veľmi populárne! Ak ste snívali o ružovej spálni v pastelových odtieňoch, teraz je na to ten správny čas! Určite nájdete veľa inšpirácií a doplnkov. V obývacej izbe a jedálni budú vládnuť farby zeme, čiže pieskový, béžový a škoricový total look. Takéto usporiadanie interiéru navodí útulnú atmosféru a pokoj. Béžové variácie vyzerajú skvele vo vidieckom štýle, preto pri plánovaní obývacej izby v odtieňoch béžovej stojí za to si zaobstarať sušené obilné klasy, kytice poľných kvetov a biele (krémové) doplnky. Ak hľadáte nástenné dekorácie, vyberte si obrazy na plátne canvas s motívom pieskovca, skál, zeminy a v béžovej farbe.

Funkčne a módne zariadená obývacia izba je výzvou. Často je tiež nutné vziať do úvahy výzdobu kuchyne, ktorá je v moderných bytoch otvorená do obývacej izby. V týchto štýloch sa najlepšie osvedčí béžový total look, a to najmä v prípade, že kuchyňa je zariadená v škandinávskom štýle. Vďaka modernej technológii tlače neexistujú žiadne obmedzenia pre výber vhodných motívov a farieb. Nechajte sa inšpirovať a vytvorte originálny a jedinečný vzhľad.

Zdroj: PR