Foster The People chcú v Bratislave tortilla chipsy z modrej kukurice a tequilu.

Kalifornská skupina Foster the People je v Európe a brázdi letné festivaly. Už o týždeň však zavíta 5.júla do Bratislavy, kde odohrá vrámci prejazdu exkluzívnu klubovú šou. Nedočkaví fanúšikovia sa po rokoch dočkajú v júli nového albumu Sacred Hearts Club, z ktorého hudobníci zahrajú nové skladby naživo aj návštevníkom slovenského koncertu. Organizátori z ProMusic už majú vyriešené všetky záležitosti, čo sa týka techniky aj starostlivosti o kapelu a tak sa rozhodli, že prezradia niekoľko pikošiek zo zákulisia.

„O koncert Foster the People sme sa snažili už niekoľko rokov. O to viac sa tešíme, že na Slovensku zahrajú aj pesničky z nového albumu Sacred Hearts Club, ktorý vyjde o dva týždne po bratislavskej zastávke,“ pozýva na koncert Michal Očovan z usporiadateľskej agentúry ProMusic.

Kapela príde do Refinery Gallery v dvadsaťčlennom tíme a podľa slov organizátorov je už všetko pripravené. „Na Slovensku je to už taká tradícia, keď je všetko pripravené a koncert sa má uskutočniť o niekoľko dní, vždy prezradíme aspoň niekoľko zaujímavostí. Opäť musím zopakovať, že ani Foster the People nemajú nejaké extra požiadavky. Som aj celkom rád, že nás obchádzajú kapely, ktorých manažment má všelijaké divné excesy. Podstatná je predsa muzika,“ dodáva.

Pri podpise zmluvy obdrží organizátor email s požiadavkami na technické zabezpečenie koncertu a tzv. hospitality rider, ktorý obsahuje množstvo požadovaných jedál a nápojov. A práve ten vždy obsahuje nejakú zaujímavosť, keďže nie všetky požadované položky sú dostupné na Slovensku. Už tradične sa tým pádom nakupuje v zahraničí. „Najviac sa mi páčila položka Blue Corn Tortilla Chips. Ide o tortilla chipsy z modrej kukurice, ktorá sa pestuje v Mexiku a je oveľa zdravšia ako klasická kukurica, ktorú u nás poznáme. Celkovo musím povedať, že kapela uprednostňuje zdravé jedlá, čo je dnes už akýmsi štandardom,“ hovorí Michal Očovan, ktorý má na konte asi tridsať koncertov zahraničných hviezd, ktoré priviezol na Slovensko.

Presný časový harmonogram obsahuje rozpisy raňajok, obedov, večerí a jedla po šou, ktoré kapele a jej tímu organizátori zabalia na cestu. Foster the People si pochutnajú na čínskej, thajskej a talianskej kuchyni. Pripravené majú byť tiež vegetariánske a vegánske jedlá. Z ovocia vyžadujú avokádo, banány, citróny a limetky, pochutnajú si na kešu orieškoch a pistáciách, striktne ale oznámili, že si neželajú arašídy. Všetky jedlá musia byť pochopiteľne čerstvé.

Z nápojov spotrebuje celá výprava asi 100 litrov minerálnej vody, požadujú čerstvé džúsy z ovocia, žiadne koncentráty. Skupina si dožičí aj tzv. relax drink v podobe kvalitnej whiskey a tequily a „vyžiadali si slovenské pivo, v čom im radi vyhovieme, pretože ho tiež máme radi,“ dodáva M. Očovan.

Koncert skupiny Foster the People sa uskutoční 5. júla v bratislavskej Refinery Gallery. Lístky sú stále k dispozícii v sieti Ticketportal.

redakciu informoval PR manažér Edo Kopček z agentúry ProMusic