folColors – 15. a 23. marca v DK Zrkadlový háj

Aj v tomto roku Vám ponúkame ďalšie z cyklu podujatí, kedy sú hosťom folklórneho súboru Gymnik z Bratislavy folklórne súbory z krajín V4.

Prvým hosťom FS Gymnik bude 15. marca FS Cifra z Uherského Hradišťa. Jeho história sa začala písať v roku 1999 v srdci Moravského Slovácka v Uherském Hradišti. V roku 2000 sa k cimbalovej hudbe s primášom Petrom Číhalom pripojila i tanečná zložka. Na začiatku si tvorili choreografie svojpomocne. Po siedmych mesiacoch sa však týchto nadšencov s láskou k ľudovej hudbe a tancu ujala skúsená tanečnica Lenka Kraváčková, ktorá tak prijala rolu hlavnej choreografky. Dnes sa folklórny súbor Cifra radí medzi popredné súbory Uherskohradišťska.

Druhým hosťom bude folklórny súbor z Maďarska FS Forgatós. Folklórny súbor bol založený v roku 2008. Členmi súboru sú skúsení tanečníci a hudobníci, ktorí sa zaoberajú ľudovými tanečnými a hudobnými a tradícií Karpatskej kotliny už mnoho rokov. Oni nielen hrajú a tancujú, ale aj zhromažďujú a študujú folklórny materiál,  pretvárajú ho do umeleckej podoby a vynikajúco interpretujú. Krédom súboru je  zachovanie maximálneho stupňa autenticity jednotlivých tancov. Z tohto dôvodu sami podrobne preskúmali a spracovali viacero hudobne – tanečných oblastí Maďarska.

folColors
DK Zrkadlový háj 15. a 23. marca 2013 o 19:00
Vstupné: 6 €
www.ticketportal.sk

www.kzp.sk

www.fsgymnik.sk

www.fscifra.cz

Zdroj: KZP