Focus bicykel: Zaujímavosti

Focus Bicycles je spoločnosť zaoberajúca sa výrobou bicyklov a elektrobicyklov, ktorá bola založená v roku 1992, je renomovaný nemecký výrobca bicyklov, ktorý si získal solídnu povesť výrobou vysokokvalitných bicyklov vhodných pre rôzne disciplíny a štýly jazdy.

Vďaka oddanosti inováciám, precíznej konštrukcii a vášni pre cyklistiku sa Focus bicykle stali obľúbenou voľbou medzi profesionálnymi jazdcami a nadšencami cyklistiky. Predstavíme si modely zo sveta Focus Bicycles, preskúmame ich vlasntosti a poukážeme na niektoré z ich pozoruhodných modelov.

Inovácie a vízie spoločnosti:

Od svojho počiatku bol Focus Bicycles poháňaný záväzkom k inováciám, presnosti a výkonu. Filozofia spoločnosti sa točí okolo ich túžby vytvárať bicykle, ktoré poskytujú výnimočný zážitok z jazdy, či už na ceste, horských trailoch alebo cyklokrosových tratiach. Ich oddanosť výskumu a vývoju viedla k mnohým technologickým pokrokom a jedinečným dizajnovým prvkom, ktoré ich odlišujú v cyklistickom priemysle.

Predstavenie zaujímavých modelov

Focus JAM² SL

Moderná koncepcia super ľahkého horského elektrobicykla. Focus sa zameral na ľahký karbónový rám s označením “MAX” a pohon zabezpečuje nová Fazua Ride 60 s krútiacim momentom 60 Nm a 430 Wh batériou. Zdvih vidlice je 160mm. 

Jam² SL je o posúvaní hraníc ľahkého dizajnu horského elektrobickyla. Vďaka karbónovej vrstve MAX je tento celokarbónový rám super ľahký bez akýchkoľvek kompromisov v oblasti tuhosti. Dôraz sa kladie na balanc s, čo najhrubším karbónom, ktorý je potrebný pre optimálnu pevnosť a stabilitu a zároveň, čo najtenší pre ultraľahkú váhu. Výsledkom je radikálny a minimalistický dizajn s dôrazom na pevnosť a váhu. 

Vďaka vysokej účinnosti systému FAZUA a batérii s kapacitou 430 Wh sa vaša jazda nezastaví skôr, ako dosiahnete svoj vlastný Rider`s High. Ak skutočne potrebujete ešte viac, pridanie extendera dojazdu vám ponúkne ďalších 210 Wh. 

Focus JAM² 7

Modely z tejto série sú 7.0, 7.8 a 7.9 majú motor Shimano EP8 a batériu o kapacite 720Wh. Zdvih vidlice je 150mm. 

Z tejto série vedia benefitovať dva typy jazdcov, a to v aj rôznymi spôsobmi. Skúsení jazdci oceňujú hravosť Jamu², ktorý je v teréne rýchly a obratný. Ocenia správanie sa bicykla v rýchlych zatáčkách, plynulosť jazdy na rovinkách a rozloženie váhy. Menej skúsení jazdci oceňujú skvelú kontrolu nad bicyklom, bicykel im poskytuje skvelý feedback a pomáha im, v prípade menších chýb. 

Jam² 7 poskytuje vylepšené a vyladené rozloženie váhy, keďže váha sa posunula nižšie, čo prispieva lepším jazdným vlastnostiam. Dokážete použiť teleskopickú sedolovku s vyšším zdvihom. V technickom teréne pomáha ovládaniu bicykla nižšia výška pedálov nad zemou. 

Skvelý motor Shimano EP8 ponúka výkon 85Nm a dopomoc až do 25km/h. Môžte si nastaviť personalizované jazdné režimy, ktoré podporujú až dvoch jazdcov. Betéria má kapacitu 720Wh a je plne integrovaná. Je ju možné stále ľahko vybrať pre externé aj interné nabíjanie. 

Focus JAM² 6

Modely z tejto série a to 6.7, 6.8 a 6.9 majú motor Bosch Performance CX a batériu o kapacite 625Wh a zdvih vidlice je 150mm. 

Účinný a spoľahlivý motor Bosch Performance CX (generácia 4) je použitý naprieč týmito modelmi. Podpora jazdca je až do 25km/h so silným výkonom 85 Nm. Najsilenjší motor od Boschu je perfektne integrovaný s Jamom² a jazdu robí svižnú a responzívnu. V skvelom režime eMTB sa podpora automaticky prispôsobuje vašemu štýlu jazdy a pomáha pri lepšom dávkovaní výkonu. 

Batéria Bosch Powertube je plne integrovaná do spodnej rámovej trúbky, avšak stále prístupná vďaka vyberaniu a tým pádom je možnosť nabíjania interná alebo externá. Kapacita 625Wh bohate postačuje k jazde po všetkých trailoch znova a znova. 

Zdroj: PR