Flume World Tour, 12. novembra vystúpi v Mníchove!

Tento mladučký beatmaker vlasntým menom Harley Edward Streten si v roku 2012 prerazil cestičku na výslnie elektronickej hudby a na austrálskej scéne spôsobil revolúciu, keď úplne zmenil tvár austrálskej tanečnej scény. Vtedy mal iba 20 rokov a na konte jediný singel ‚Sleepless‘ a remix Hermitude’s Hyperparadise. Fame okolo neho rástol raketovým tempom. A vďaka popoludňajšiemu vystúpeniu na festivale Splendour in the Grass. Jeho publikum bolo obmedzené na fanúšikov elektornickej hudby zoskupených okolo rastúceho tastemaker labelu Future Classic. Dnes má Flume multiplatinové predaje a je medzinárodne rozpoznatelným artistom, ktorý si vytvoril vlastný zvuk a ide si svoje vesmíry.

Zeitgeist’ je otrepaný výraz ale presne vystihuje Flumea. Keď vyšiel singel ‘Holdin On’ ludia sa doňho okamžite zbláznili. Bola to predzvesť debutového albumu. Kritici boli nadšený. „Desivo blízko k dokonalosti!“ ospevoval magazín Rolling Stone. S týmto debutom Flume naozaj zaujal, o čom svedčia dvojplatinové predaje, ako aj druhé miesto v svetových rebríčkoch. Keď vyšiel singel ‘On Top’ ľudia boli opäť nadšení.

rs36423_flume-2-cybele-malinowski-2016-lo-res

Odohral nespočetne veľa koncertov v jeho domovine – Golden Plains, Falls a špeciálne zaujal na Laneway Festival, kde bol ako headliner a fanúšikovia sa stále nevedeli nabažiť. Bol najviac žiadaným domácim artistom, najviac žiadaným artistom v rebríčku Hottest 100 podľa rádia Triple J. Vo februári to Flume dotiahol na #1 v rebríčku ARIA (Australian Recording Industry Association), iba dva mesiace po vydaní. V Apríli 2013 vypredal austrálske turné, vrátane dvoch koncertov v Hordern Pavilions, dvoch koncertov vo Festival Halls a vypredal aj Riverstage.

Zároveň vypredával celé svoje šou aj v zámorí. Konkrétne NYC, LA, Londýn (Coronet), Paríž (Trianon) a Berlín. V jeho prvej novozélandskej túrke, si ho mohlo pozrieť 11000 fanúšikov. Nakoniec sa pripojil aj k rovnako zmýšľajúucemu producentskému duu Disclosure, na ich masívnom vypredanom turné po Británií.

V novembri 2013 sa Flume dal dokopy s kamarátom Chetom Fakerom, aby nahrali platinové Lockjaw EP, ktoré obsahovalo ‘Drop The Game’. Dotiahli to s ním až na pôsovivé piate miesto v Triple j’s Hottest 100.

Rok 2013 bol pre Flumea veľmi úspešný. Získal ocenenie rádia Triple J ‘Australian Album Of The Year’ a štyri ceny ARIA za ‘Producer of the Year’, ‘Best Male’, ‘Breakthrough Artist’ and ‘Best Dance Release’. Takým zavŕšením a čerešničkou na torte boli vystúpenia na národnom Big Day Out a Field Day festival, ktorý uzatváral spolu so Skrillexom v neuveriteľne divokom BacktoBack sete.

Komerčný úspech je jedna vec, ale čo ďalej? Jeho hudba je vážne veľmi, veľmi super. Flume je producent (nevolajte ho DJ!), ktorý vytvára komplexnú, inteligentnú, originálnu produkciu, ktorá znie skvele, kdekoľvek ju počujete.

V 2014 začal Flume vystupovať medzinárodne a to v rámci jeho celosvetovej túr, ktorá mala zastávky napríklad na Coachella a Lollapalooza festivale v Južnej Amerike. Jeho setíky Coachella Week 1 a 2 dali fanúšikom prvu ochutnávku z dlho predpokladanej kolaborácie s Lorde – remix ‘Tennis Court’, ktorý bol potom vydaný v apríli 2014 a na internete rozpútal úplné šialenstvo. Po vypusteí populárnej prerábky Chet Fakerovej skladby ‘Gold’, sa Flume vracia do Južnej Ameriky na veľkolepé turné, kde mal vypredané tri koncerty, ďalej pokračovali s 5 šou v NYC, 3 v klube Nokias v LA, kde odpremieroval epicko-temný remix skladby Arcade Fire – Afterlife. Nasledovala opäť Lollapalooza a zopár vystúpení v rámci Mad Decent Block Party. Turné pokračovalo v UK a Európe, kde navštívil festivaly Reading, Leeds, Pukkelpop, Dockville. Zavŕšil to opäť veľkolepým setom na Rock En Seine, kde hral pred vyše 40000 fanúšikmi.

V októbri sa vrátil do Austrálie kde vystupoval na Listen Out a potom strávil leto na pláži a v štúdiu, kde ukuchtil jeho nový album Skin, ku ktorému má momentálne rozbehnuté celosvetové turné, ktoré sa úspešne vypredáva. Ak by si ho chcel zastihnúť v našej blízkosti, 12. novembra bude v Mníchove, kam sa chystáme aj my. Ďalej bude mať koncerty, ktoré ešte niesú vypredané. 7. Coppenhagen, 14. Strassbourg, 16. Paris. Potom pokračuje s turné ale už v rodnej Austrálii. Ak ho chceš teda vidieť, neváhaj a kupuj lístky hneď!

13308598_10154878703312995_901825560587060359_o

Link na FB event: https://www.facebook.com/events/1719892028225000/
Link na lístky Mníchov: https://www.tixforgigs.com/site/Pages/Shop/ShowEvent.aspx?ID=16019

Napísal: Michal Dzubina
Zdroj: Organizátor