Finský životabudič STEVE ‘N’ SEAGULLS roztančí i mrtvolu 

Finská bluegrass-rocková senzace STEVE ‚N‘ SEAGULLS se vrací do Čech. Po fenomenálních úspěších na festivalech Brutal Assault a Basinfire a vyprodaném koncertu v Praze odehraje jedno ze svých energických vystoupení v brněnském Sonu.

Steve ‚N‘ Seagulls je docela nenápadná, zato výjimečná partička, jejíž zářná kariéra se rozjela v roce 2014, kdy na YouTube pětičlenná kapela „venkovských balíků“ začala nahrávat své bluegrass-verze známých rockových či metalových pecek. V červnu to byl „The Trooper“ od Iron Maiden, v červenci „Holy Diver“ Ronnie Jamese Dia a v srpnu zlomový „Thunderstruck“ od AC/DC. Toto video má dnes přes 150 miliónů zhlédnutí a kvintet raketově katapultoval v oblibě, kdy aktuálně na svém YT kanálu má přes milion odběratelů.

Následovala smlouva se Spinefarm Records, ti jim v květnu 2015 vydali debut „Farm Machine“ a ještě téhož roku proběhlo vystoupení na největším metalovém festivalu Wacken Open Air. Dnes však soubor kotví již u gigantu Universal Music, jenž jim vydal následná alba „Brothers in Farms“ (2016) a „Grainsville” (2018).

Fantasticky zpívající i hrající pětice v nástrojovém složení akustická kytara, balalajka, banjo, akordeon, mandolína, kontrabas, ukulele, flétna, klávesy a perkuse/bicí na pódiu vedle bravurního muzikantství, kdy se na pódiu nebojí střihnout ani sólíčko (heligonka, banjo ad.), oslňuje entuziasmem a nabíjí hromadou pozitivní energie. Pět talentovaných muzikantů s farmářskou image svým neuvěřitelným hudebním nadhledem ve známých skladbách ohromuje nápaditými a osvěžujícími aranžemi a všechny fanoušky nakažlivou chytlavostí nutí do skoku a do srdcí jim vnáší čirou radost.

Po fantastických vystoupení na festivalech Brutal Assault v roce 2018 a loňském Basinfirefestu a vyprodaném vystoupení v Praze, které se muselo přeložit do Lucerna Music Baru, se energičtí Finové vrací na další celovečerní show. Tentokrát ale do brněnského Sona, takže i fanoušci z celé Moravy a Slovenska budou mít příležitost se na tuhle explozivní podívanou dostat, aniž by se trmáceli přes celou republiku.

Steve ‚N‘ Seagulls v Brně předskočí FRANKIE & THE DEADBEATS: americké country filtrované osobitou optikou slovanského fatalismu, aneb Johnny Cash měl babičku z Pardubic. (OVĚŘENO!) 

Zkráceně:

Zářná kariéra Finů se rozjela v roce 2014, kdy na YouTube kapela „venkovských balíků“ začala nahrávat své verze známých rockových či metalových pecek. Průlomový byl po 3 měsících „Thunderstruck“ od AC/DC – ten dnes má přes 150 miliónů zhlédnutí a kvintet na YT kanálu přes milion odběratelů. Následovala smlouva, vystoupení na největším metalovém festivalu Wacken Open Air a přestup ke gigantu Universal Music.

Fantasticky zpívající i hrající pětice na pódiu vedle bravurního muzikantství oslňuje entuziasmem a hromadou pozitivní energie. Pět talentovaných muzikantů s farmářskou image svým neuvěřitelným hudebním nadhledem ve známých skladbách ohromuje nápaditými a osvěžujícími aranžemi a všechny fanoušky nakažlivou chytlavostí nutí do skoku a do srdcí vnáší čirou radost.

STEVE ‘N‘ SEAGULLS, FRANKIE & THE DEADBEATS 
6. 11. 2022 – Brno, Sono
FB event: https://fb.me/e/caoAK8wyL
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/357

Zdroj: Obscure Promotion