Fínsky objav Ember Falls premiérovo na Slovensku

Kapela Ember Falls je fínskou odpoveďou na úspešný švédsky projekt Amaranthe. Počas mája sa na miniturné predstaví v Európe a premiérovo zavíta aj na Slovensko. 

Fínsko je zasľúbenou krajinou nielen pre milovníkov prírody, ale aj pre fanúšikov rockovej muziky. Kapela Ember Falls tak nadväzuje na mnohých zástupcov  nadupanej hudby z krajiny tisícich jazier a dá sa očakávať, že sa tejto úlohy zhostila veľmi svedomito.

Band_01_Logo resize

Kapela Ember Falls začala svoju históriu písať vlani 20. augusta, keď vydala svoj debutový singel Shut Down With Me, ktorý doplnila aj videoklipom. Pár dní po jeho zavesení na YouTube mal viac ako 25-tisíc pozretí, skladba zaznamenala veľmi pozitívne ohlasy a o pár dní ju začali masívne rotovať fínske rádiá. Keďže po šiestich mesiacoch debutový singel zaznamenal viac ako 2 milióny prehratí na všetkých dostupných platformách, nie je prekvapením, že kapela Ember Falls zaujala vydavateľstvo Spinefarm Records/Universal Music, pod ktorého krídlami je väčšina metalových interpretov aj mimo územia Fínska.

Kapela v súčasnosti pracuje na celosvetovej nahrávacej zmluve, ktorej prvou lastovičkou je európske turné, na ktoré vyrazí v máji. V rámci neho sa Ember Falls 17. mája 2016 predstaví vo Frankie Rock Clube v Nitre. Po skončení európskej šnúry čaká kapelu poriadna úloha – ako predskokan sa predstaví na štadiónovom turné spomínanej švédskej heavy-metalovej ikony Amaranthe.

Band_Collage resize

Kapela Ember Falls funguje v zložení:
Thomas Grove – spev
Jay V – gitara
Calu – gitara, „brutálny“ spev
Ace – bicie
OneOfHaze – basová gitara, klávesy, vokáky

Ember_Falls_SDWM_tour

Zdroj: Ember Falls