Fíni z Ember Falls sa predstavujú svetu.

To, na čom objav fínskej rockovej scény, kapela Ember Falls, pracovala od začiatku roka, sa podarilo. Podpísala celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom, vo vynovenej verzii prináša svoj prvý singel aj s klipom a o pár dní zavíta ku nám.

Band_Collage resize

Fínsko vyprodukovalo už veľké množstvo rockových kapiel, za najnovšiu môžeme považovať Ember Falls, ktorá prežíva rok ako z veľkej knihy. Svoju históriu začala písať vlani v auguste, keď vydala debutový singel Shut Down With Me, ktorý doplnila videoklipom. Pár dní po jeho zverejnení mal viac ako 25-tisíc pozretí, skladba zaznamenala pozitívne ohlasy, masívne ju začali rotovať fínske rádiá a keďže po šiestich mesiacoch zaznamenal viac ako 2 milióny prehratí na všetkých dostupných platformách, kapela začala rokovania s vydavateľstvom Spinefarm Records/Universal Music. To si aktuálne zobralo pod krídla tento fínsky objav a pri príležitosti podpisu celosvetovej nahrávacej zmluvy kapela vydala debutový singel Shut Down With Me vo vynovenej verzii, samozrejme, aj s videoklipom.

Ember Falls 6. mája odštartovala svoje premiérové európske turné, v rámci ktorého navštívi rodné Fínsko, Nemecko, Rakúsko, Českú republiku a nevynechá ani Slovensko. Už 17. mája 2016 sa s fínskou odpoveďou na úspešný švédsky projekt Amaranthe môžete zoznámiť vo Frankie Rock Clube v Nitre. Po šnúre na Ember Falls už čaká asi najnáročnejšia úloha v jej krátkej kariére – ako predskokan sa predstaví na štadiónovom turné spomínanej švédskej heavy-metalovej ikony Amaranthe.

Kapela Ember Falls funguje v zložení:

  • Thomas Grove – spev
  • Jay V – gitara
  • Calu – gitara, „brutálny“ spev
  • Ace – bicie
  • OneOfHaze – basová gitara, klávesy, vokáky

Ember_Falls_SDWM_tour

Zdroj: Nikoleta Kováčová