Fínske príšery LORDI konečne navštívia 19.10.2016 aj Košice!

Určite jednými z najznámejších výhercov Eurovízie sú aj fínski LORDI. Spôsobili malú senzáciu tým, že túto medzinárodnú súťaž vyhrala heavymetalová kapela a k tomu v strašidelných maskách. Písal sa rok 2006. Skladba, ktorá ich posunula do pozornosti celého sveta, sa volá Hard Rock Hallelujah.

Skupina hrá od roku 1996 ale toto bol jej veľký prelomový rok a odvtedy sa z koncertných pódií nie že nevytratila, ale nahrala niekoľko albumov a klipov a absolvovala množstvo masívnych turné. Fínsko ako krajina s podobným počtom obyvateľov ako Slovensko, dala svetu (okrem Nightwish, HIM, Stratovarius, Children of Bodom, Sonata Arctica a ďalších) aj takúto raritu, akou LORDI sú.

Ich hudbou je nekomplikovaný melodický heavy metal. Aj to je dôvod stálej popularity telesa, rytmická muzika a refrény, ktoré nútia spievať celé publikum. Skupina aktuálne existuje v zostave : Mr. Lordi – spev, Amen – gitara, Hella – (jediná dáma v kapele, aj pod maskou) – klávesy, Mana – bicie a Ox – basgitara.

Aktuálne turné je nazvané European Monstour a prebehne k albumu MONSTEREOPHONIC (Theaterror Vs. Demonarchy) z roku 2016. Okrem hlavných miest ako Rím, Londýn, Mníchov alebo Štokholm prebehne aj v mnohých ďalších mestách a v Košiciach sa kapela predstaví po prvýkrát.

Takže sa môžeme tešiť na niekoľko nových svižných heavy skladieb a samozrejme na prechádzku najznámejšími piesňami tohto kvintetu. Najnovší videoklip LORDI je pomerne agresívny, preto si ho môžu pozrieť len dospelí..

LORDI : https://www.lordi.fi/

lordi_2016_plagat-zm

Zdroj: EPG