Fínske príšery konečne navštívia aj Košice

Určite sú jednými z najznámejších výhercov Eurovízie. Kto ? Fínski LORDI. Spôsobili malú veľkú senzáciu tým, že túto medzinárodnú súťaž vyhrala heavymetalová kapela a k tomu v strašidelných maskách. Písal sa rok 2006. Skladba, ktorá ich posunula do pozornosti celého sveta, sa volá Hard Rock Hallelujah. Skupina hrá od roku 1996 ale toto bol jej veľký prelomový rok a odvtedy sa z koncertných pódií nie že nevytratila, ale nahrala niekoľko albumov a klipov a absolvovala množstvo masívnych turné.

Fínsko ako krajina s podobným počtom obyvateľov ako Slovensko, dala svetu (okrem Nightwish, HIM, Stratovarius, Children of Bodom, Sonata Arctica a ďalších) aj takúto raritu, akou LORDI sú.

Ich hudbou je nekomplikovaný melodický heavy metal (až hard rock). Aj to je dôvod stálej popularity telesa, rytmická muzika a refrény, ktoré nútia spievať celé publikum.
Skupina aktuálne existuje v zostave : Mr.Lordi – spev, Kone – gitara, Hella – (jediná dáma v kapele, aj pod maskou) – klávesy, Mana – bicie a Hiisi – basgitara.

LORDI sú aj autori šialenej myšlienky vydať 7 albumov naraz. To ešte neurobil nikto. Toto je veľké sústo aj pre naj-ultra fanúšikov, pre žurnalistov, a určite aj pre vydavateľstvo (všetko síce vychádza digitálne, o to je to jednoduchšie, ale je to predsa len nahusto). A kapela ide na turné. To aktuálne je nazvané „Lordiversitour  2022“ a na ňom si ich budete môcť pozrieť konečne aj v Košiciach. Mr. Lordi a jeho „sebranka príšer“ povyberajú tie najlepšie heavy metalové chuťovky z ich repertoáru a k tomu čerešničky z posledne vydaných „ LP-platní“ (posledný albumový zásek je z 15.2.2022 – Skelectric Dinosaur)

Naživo iste dôjde aj na najväčší hit Hard Rock Hallelujah a samozrejme aj na plný set ich melodického heavy metalu. Vstupenky za 25€ , no nekúp to…. 14.10.2022 – Collosseum Košice.

Okrem hlavných miest ako Amsterdam, Paríž, Berlín, alebo Madrid, turné zasiahne aj Košice, kde sa kapela predstaví po prvýkrát. Takže sa môžeme tešiť na niekoľko nových svižných heavy skladieb a samozrejme na prechádzku najznámejšími piesňami tohto kvintetu. Na časti turné, aj u nás, ich budú sprevádzať rockeri AMALGAMA. Tí prinesú porciu poctivého hard-rocku a ich spevák bude pre mnohých veľkým prekvapením… až podozrivo pripomína velikána rocku Klausa Meineho zo Scorpions …

Zdroj: TS