Fink vystúpi vo Februári v Bratislave!

Zdá sa, že uznávanému britskému spevákovi, gitaristovi, skladateľovi a producentovi v jednej osobe, Finovi Greenallovi, ktorý sa skrýva za umeleckým menom FINK, sa na Slovensku páči.

Po svojom tohtoročnom letnom vystúpení na festivale BA City Beats sa do Bratislavy vráti opäť začiatkom budúceho roka. Spolu so svojím triom vystúpi 10. februára na samostatnom koncerte v Klube MMC v rámci aktuálneho európskeho turné „Hard Believer Tour“. Fanúšikom posiela ochutnávku v podobe traileru aktuálnej šou: https://goo.gl/zM5zFz

O necelé dva mesiace zažije Bratislava ďalší koncert, ktorý brnkne na strunu fanúšikom kvalitnej hudby. Tentokrát si koncertnú zastávku na Slovensku pridala do svojho diáru britská hviezda FINK https://www.facebook.com/events/1531488873757845/. Spoločne so svojou sprievodnou kapelou vystúpi v bratislavskom Klube MMC už 10. februára. Autor hitov „This Is The Thing“ či „Perfect Darkness“ sa k nám vráti 8 mesiacov po poslednom letnom koncerte v slovenskej metropole.

V septembri tohto roku vyrazil FINK s kapelou na „Hard Believer Tour“, ktoré odštartoval v americkej Philadelphii a ukončil o tri mesiace neskôr doma, v Londýne, kde momentálne žije a tvorí. Len nedávno manažment umelca zverejnil miesta a termíny európskeho turné, na ktoré FINK vyrazí už v januári 2015. Slovenská zastávka príde v koncertnej šnúre na rad po šou v maďarskej Budapešti, ktorej budú predchádzať Španielsko, Taliansko, Grécko, Turecko, Bulharsko, Rumunsko a Chorvátsko.

Fink_TommyNLance_2014_2small

Majster akustickej gitary s charizmatickým pokojným hlasom, intenzívne ovplyvnený bluesom, dubom a folkom či indie, predstaví naživo skladby z rovnomenného aktuálneho 6. štúdiového albumu „Hard Believer“, ktorý vydal v lete tohto roka. Fanúšikovia sa iste dočkajú živého prevedenia nových skladieb – atmosférickej „Looking Too Closely“, ktorá sa stala titulným singlom albumovej novinky či druhého oficiálneho singla zo spomínaného CD s názvom „Shakespeare“, ktorý kapela predstavila len pred pár týždňami, začiatkom októbra.

Medzi najobľúbenejšími koncertnými hitmi pravdepodobne nebude chýbať pieseň „Move“, ktorú FINK nahral v slávnych Abbey Road Studios so spevákom Johnom Legendom. Ich spoločné dielo sa nachádza na soundtracku k filmu 12 rokov otrokom /2013/ režiséra Stevea McQueena ocenenom Zlatým glóbusom.

Vstupenky na bratislavský koncert sú v predaji exkluzívne cez Predpredaj.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/2507/fink–hard-believer-tour. Prvých 100 vstupeniek je v predaji za špeciálnu cenu 14 Eur len do 31. decembra 2014.

FINK | BIO

Fink, vlastným menom Fin Greenall, britský spevák, skladateľ, gitarista, producent a DJ je dlhoročne jednou z najžiarivejších hviezd renomovaného anglického labelu Ninja Tune. Práve akvizíciou tohto vydavateľstva v 90. rokoch sa datuje začiatok jeho hviezdnej kariéry. Pod hlavičkou Ninja Tune vydal svoj debutový album Fresh Produce /2000/. Od roku 2006, kedy priniesol ďalší album Biscuits for Breakfast, sa umelecké meno FINK rozšírilo na celé trio, ktoré pod Greenallovým vedením spoločne nahrávalo i koncertovalo /Guy Whittaker (basgitara) a Tim Thornton (bicie)/. Vďaka ďalším dvom medzníkom /rok 2007 a singel “This is the Thing”/, /rok 2011 a album Perfect Darkness/ sa Greenallovo skladateľské renomé rozšírilo medzi množstvo kolegov z brandže. Vďaka tomu onedlho prišli spolupráce s menami ako John LegendBanksXimena Sarinana a  Professor Green. Nechýbala ani spolupráca s Amy Winehouse na singli „Half Time“, ktorý sa objavil na jej posmrtne vydanej kolekcii Lioness: Hidden Treasures. V roku 2012 Fink spojil sily a vystúpil s The Royal Concertgebouw Orchestra v Amsterdame, čo vyústilo do LIVE albumu Fink Meets The Royal Concertgebouw Orchestra. V súčasnosti Fink vydáva pod hlavičkou vlastného labelu R’COUP’D Records, ktorý je “vydavateľskou dcérou” Ninja Tune. V roku 2014 vydal svoj aktuálny a doteraz najúspešnejší album Hard Believer, ktorý zabodoval v mnohých európskych albumových hitparádach.

https://www.finkworld.co.uk/
www.facebook.com/finkmusic
https://www.facebook.com/events/1531488873757845/

Zdroj: SOUL FOR SHOW