Fink sa na budúci rok vráti do Bratislavy, koncertná séria Dobrý výber pokračuje.

Anglický hudobník Fink príde na budúci rok do Bratislavy predstaviť pripravovanú kolekciu IIUII (It Isn’t Until It Is) plnú upravených skladieb z rokov 2006 až 2016. Hudobník s občianskym menom Fin Greenall sa 12. mája 2022ukáže v Majestic Music Clube v rámci koncertnej série Dobrý výber. Ide o prvý potvrdený koncert Dobrého výberu pre rok 2022, ktorý by už konečne mal byť bez výrazných obmedzení v rámci hudobných vystúpení.

Lístky na koncert sú v predpredaji na Tootoot.fm. Prvé séria vstupeniek na státie bude za 22 eur (neskôr za 25 eur) a na sedenie za 30 eur (pevná cena až do vypredania).

Muzikant reprezentujúci vydavateľstvo Ninja Tune, ktorý na budúci rok oslávi 50 rokov, sa do slovenskej metropoly príde pozrieť po takmer 5 rokoch. Medzitým sa na Slovensku ukázal na trenčianskej Pohode v roku 2018. Jeho koncert v Bratislave bude súčasťou veľkého turné s až  58 zastávkami, ktoré odštartuje v januári a skončí v máji.

Prvou ochutnávkou z pripravovaného akustického albumu je nová verzia piesne Warm Shadow. Tá je typickým Finkovým „lovesongom“, teda intímnou skladbou, v ktorej dominuje gitara a naliehavý vokál. „Warm Shadow bol roky dokonalým otváracím songom – nabudzujúci, s dominantnými perkusiami a dobrým vibom. Umožnil nám vždy koncertný večer odštartovať tým správnym spôsobom. Je to jedna z tých piesní, ktorú dokážem zahrať aj zo sna a zároveň jedna z mála, ktorá ma neomrzela. Máme ju dokonca radšej čím dlhšie ju hrávame a na festivaloch jej dĺžka pravidelne presahujú desať minút,“ uviedol rodák z Cornwallu na margo prvej prerobenej ochutnávky albumu.

Celá retrospektívna kolekcia IIUII vyjde 20. augusta. Odrážať bude Finkov návrat ku koreňom a bude návratom k intímnejším verziám skladieb, ktorým klub ako MMC určite svedčí. Mimochodom, album vyjde spolu s knihou zachytávajúcou Finkove spomienky na život na koncertných pódiách, ale aj mimo nich.

Budúcoročné vystúpenie Finka bude súčasťou spomenutej koncertnej série Dobrý výber, ktorú z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia a SOZA. V rámci nej už MMC hostil Benjamina Clementinea, Apparata, The Asteroids Galaxy Tour, Movits!, Lamb, The Young Gods a HVOB.

Predpredaj: https://tootoot.fm/sk/events/60895bf3dc125c11dcb306b3
FB a IG page: www.facebook.com/dobryvyber /
www.instagram.com/dobryvyber/
FB event: www.facebook.com/events/1165887873873484/  

Zdroj: TS