FINK VYDÁVA NOVÝ ALBUM RESURGAM, JESENNÉ TURNÉ BUDE MAŤ ZASTÁVKU AJ V BRATISLAVE.

V piatok 15. septembra vydal anglický pesničkár Fin Greenall,  známejší ako Fink, svoj šiesty štúdiový album Resurgam. V živom prevedení ho bude prezentovať na jesennom turné, ktoré začalo v poľskom Gdańsku a bude trvať bez prestávky až do začiatku decembra. Fink s novou kapelou predstaví Resurgam v 19-tich krajinách vyše 65 000 fanúšikom. Chýbať nebude ani Bratislava, kde vystúpi o tri týždne, 14. októbra v klube MMC.

Názov albumu “Resurgam” znamená “opäť povstanem” a Greenall ho so spolukapelníkmi napísal a nahral v Londýne za menej než dva mesiace. “Do štúdia sme išli hneď po Blues turné. Hlas zničený, nechty polámané, na gitare pot z posledného koncertu. Prvý týždeň sme sa mali len rozohrávať, ale po štyroch dňoch sme mali hotovú a nahratú úvodnú skladbu ‚Resurgam‘,” spomína na nahrávanie Greenall. Resurgam je pre kapelu, ako je už zvykom, miernym zvukovým posunom. Tradične pohlcujúce skladby tentokrát dopĺňa výraznejšia hutná basa, jemné ‘synťáky’ v podaní producenta Flood-a (U2, PJ Harvey, Foals, The Killers), či saxofón. V skladbe “Word to the Wise” je v popredí aj klavír hosťujúceho pesničkára Douglasa Dare-a.

Celý album sa dá vypočuť napríklad na YouTube.

Fin Greenall sa za posledných 15 rokov vyprofiloval na jedného z najvšestrannejších pesničkárov. Od elektronických začiatkov prešiel k akustickým vybrnkávačkám, následne koncertoval s orchestrom a sláčiky zakomponoval do svojich aranžmánov aj na predošlej, majestátnej štúdiovke Hard Believer z roku 2014. Resurgam predstavuje ďalšiu dimenziu kapely Fink a koncerty na jesennej šnúre budú teda zaručene dynamické – miestami intímne a tiché, inokedy povznášajúce a grandiózne.

Lístky na koncert v MMC sú dostupné cez Predpredaj.sk. Prvých 100 lístkov za zvýhodnenú cenu 15 eur sa vypredalo, teraz vstupenky stoja 18 eur a rýchlo z nich ubúda. Na mieste v prípade dostupnosti cena stúpne na 23 EUR.

Predpredaj Bratislava, MMC, 14. október: https://bit.ly/Fink_MMC_2017
Facebook udalosť: https://www.facebook.com/events/1726229464373157/
Viac info o turné: https://www.finkworld.co.uk/tickets.php
Web Fink: https://www.finkworld.co.uk

Zdroj: TS