Fink sa už teší do Bratislavy: „Čoskoro sa vrátime na obľúbené krásne Slovensko!“

„Čoskoro sa vrátime do jednej z našich obľúbených krajín – krásne Slovensko. Do Majestic Music Clubu v Bratislave prídeme 10. februára. Príďte sa na nás pozrieť a vypočuť si nové skladby z albumu Hard Believer a staršie obľúbené hity. Môžete sa tešiť aj na špeciálne svetelné veže na pódiu!“ uznávaný britský spevák, gitarista, skladateľ a producent v jednej osobe, Fin Greenall alias FINK osobne pozýva na svoj februárový slovenský koncert v rámci aktuálneho „Hard Believer Tour“. Pozvánku zverejnil v tento týždeň na svojom Facebooku.

Po krátkej vianočnej prestávke pokračuje ďalšia fáza „Hard Believer Tour“ – aktuálnej koncertnej šnúry miláčika (nielen) britského publika Fin Greenalla alias FINKa. Ako umelec britského pôvodu priznáva, na Slovensko a do našich susedných krajín ho to v poslednej dobe láka stale častejšie. Dôkazom je okrem iného aj jeho status spred pár dní o blížiacom sa koncerte v Bratislave, ktorý na svojom Facebooku zverejnil v slovenčine.

Fb_FINK

FINK zavítal so svojou kapelou na Slovensko naposledy v lete. Odohral u nás úspešný festivalový koncert, preto sa rozhodol vrátiť do Bratislavy opäť a tentokrát predviesť fanúšikom exkluzívnu samostatnú šou. „So Slovenskom sa nám spájajú príjemné festivalové spomienky z minulého roka – naozaj príjemné vibrácie, veľmi milí ľudia, úžasný tím, príjemní promotéri – jednoducho sme sa tu naposledy cítili veľmi príjemne, preto sa už tešíme naspäť. Máme teraz takpovediac „ľúbostný pomer” s východnými krajinami,” smeje sa spevák a dodáva, že slovenské publikum mu pripadá rovnaké ako publikum kdekoľvek inde: „Fanúšikovia si prídu oddýchnuť, chilloutovať, vypočuť si dobrú hudbu – v tomto sa publikum nikde na svete nelíši, mám pocit, že svet sa stal akousi globálnou dedinou – všetci robíme rovnaké veci z rovnakých dôvodov.” 

Ako vidí hviezda a jeden z najväčších objavov prestížneho londýnskeho vydavateľstva NINJA TUNE svoju najnovšiu šou v porovnaní s tými predošlými? „Nuž, sme jednoducho lepší, než sme boli. Na pódiu sa cítime komfortnejšie, naše muzikantské schopnosti sú celkom inde, než boli na začiatku. Preto môžeme byť na scéne viac uvoľnení. Už nemáme trému, jednoducho si môžeme vychutnať tých ďalších 90 minút na scéne – každá noc je iná, prináša iné výzvy a my ich prijímame,“ opisuje FINK atmosféru šnúry, počas ktorej už s kapelou zavítal do mnohých krajín, medzi nimi boli USA, Francúzsko, Rakúsko, Nemecko, Holandsko či Nórsko. Na svojom oficiálnom webe dokonca priebežne zverejňuje vlastný fotoblog z navštívených krajín www.finkworld.co.uk/a-photo-blog-hard-believer-tour-2014/

Fink_TommyNLance_2014_1small

 

Atmosféra našej novej nahrávky je veľmi hlboká, silnejšia, „širokouhlejšia“. Nosíme so sebou tiež špeciálnu inštaláciu vytvorenú zo svetelných veží,  ktorá vytvára podobnú intímnu atmosféru kdekoľvek prídeme hrať – ak je sála malá, naplníme ju, ak je veľká, zmenšíme ju – chceme, aby sme si boli s publikom a hudbou tak blízko, ako sa len dá,“ dodáva na záver autor hitov „This Is The Thing“, „Perfect Darkness“ či „Looking Too Closely“.

Vstupenky na bratislavský koncert sú v predaji exkluzívne cez Predpredaj.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/2507/fink–hard-believer-tour.

https://www.finkworld.co.uk/
www.facebook.com/finkmusic
https://www.facebook.com/events/1531488873757845/

Zdroj: SOUL FOR SHOW