Finalista X-Factoru MATĚJ VÁVRA predstavuje debutový singel: Homeless Song!

Podmanivý hlas, neprehliadnuteľná charizma a výnimočná muzikálnosť – český spevák a hudobník Matěj Vávra sa stal vďaka svojmu talentu jedným z najvýraznejších účastníkov prvej série Česko Slovenského X – Factoru.

Počas kastingov sa svojím spevom prebojoval do tímu koučky Celeste Buckingham a pod jej vedením sa mu podarilo postúpiť až do finále speváckej šou. V mesiacoch, ktoré nasledovali po ukončení súťaže, sa Matěj vrhol na tvorbu autorského repertoáru, zostavil koncertnú kapelu a obklopil sa vlastným tímom spolupracovníkov.

Dnes sa Matěj Vávra vracia, aby sa predstavil v premiére sólovo so svojím debutom „Homeless Song“.

fr-24

X-Factor nevyhral, no ujal sa ho manažment, stojaci za úspechom Celeste Buckingham

V speváckej šou síce Matěj Vávra nezvíťazil, no vzápätí po ukončení súťaže začal tvoriť vlastné piesne a pripravovať štart svojej sólovej kariéry. V uplynulých mesiacoch preto vytvoril vlastnú kapelu a absolvoval prvé koncerty. Svoje prvé profesionálne hudobné kroky zahájil v spolupráci s manažmentom, ktorý si ho všimol práve vďaka X – Factoru a jeho talent sa rozhodol rozvíjať ďalej. Manažérom nádejného speváka a hudobníka sa stal známy hudobný agent Lumír Mati, ktorý je podpísaný pod kariérami Celeste Buckingham, Moniky Bagárovej, skupiny King Shaolin či Lavagance. Skrytý potenciál nenápadného mladého umelca neprehliadol ani producent Martin „Maxo“ Šrámek z vyhľadávaného nahrávacieho štúdia Littlebeat. Ten sa okrem svojej najviac preslávenej klientky Celeste Buckingham, môže pýšiť spoluprácami s hviezdami ako Lucie Bílá, Rytmus, Tina či Chinaski. „S Maxom aj Andrejom Hruškom sme si sadli po stránke hudobného vkusu i po ľudskej stránke. Obaja páni z Littlebeat štúdia sú zaslúžene tam, kde sú a pre mňa je veľká radosť a skúsenosť s nimi spolupracovať. Rovnako musím pochváliť môjho manažéra Lumíra Matiho, ktorý robí svoju prácu dlho a profesionálne a som veľmi rád, že ma zastupuje ako umelca,“ rozpráva Matěj.

fr-25

Bez kalkulu

Jednou z Matějových najväčších devíz a dôvodom, prečo si po umeleckej stránke skvele sadol s Littlebeat tímom, je fakt, že je nielen interpretom, ale svoje skladby i sám tvorí. „K hudbe som vždy pristupoval tak, aby som tvoril originálne melódie a písal úprimné texty. Som toho názoru, že keď umelec vypíše svoju dušu na papier, má to oveľa väčšiu hodnotu, než keď mu napíše song niekto iný,“ tvrdí Matěj. Inak to nebolo ani pri skladbe „Homeless Song“, ktorú si vybral ako svoj sólový debut. „Homeless Song vznikol vlani počas prázdnin. Vtedy som chcel tou skladbou proste len opísať moju vtedajšiu situáciu,“ vysvetľuje. „Neskôr som si uvedomil, že je v nej obsiahnutá manifestácia prianí, a to mi prišlo zaujímavé. Chcel som textom i hudbou vyjadriť, že to, čo robím, nerobím preto, aby som sa za každú cenu niekomu zapáčil, ale pretože svojou hudbou opisujem to, čo sa v mojom živote odohráva a robím ju tak, aby som s ňou bol spokojný v prvom rade ja sám,“ rozpráva Matěj príbeh piesne, v ktorej dominujú hip – hopové beaty – jasný odraz jeho hudobných začiatkov.

Homeless Song – Homeless videoklip

Zatiaľ čo na aranžmánoch a produkcii skladby sa popri autorovi Matějovi Vávrovi podieľal osvedčený a renomovaný tím zo štúdia Littlebeat, Martin „Maxo“ Šrámek a Andrej Hruška, po vizuálnej stránke spevák stavil na spoluprácu s Lukášom Dvořákom – českým fotografom osobností, pre ktorého bol „Homeless Song“ vítaným debutom na režisérskej stoličke. „Videoklip sme nakrúcali v Prahe a výsledok je presne taký, aký sme ho vzhľadom k názvu skladby zamýšľali, čiže homeless videoklip k „Homeless Songu,“ objasňuje Matěj námet videa. „Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí pomohli ako pri nahrávaní songu, tak i pri nakrúcaní klipu,“ dodáva na záver.

www.slavica.cz/
www.facebook.com/MatejVavraOfficial
www.instagram.com/instalukasdvorak

Zdroj: Agentúra SLAVICA