Filmová noc sa vracia na Šarišský hrad.

Organizátori obľúbenej Filmovej noci na Šarišskom hrade sa rozhodli zhodnotiť všetky tri ročníky podujatia. Keďže každým rokom získavali väčší počet návštevníkov, v minulom roku ich bolo viac ako 1200, radi by priblížili novým návštevníkom filmy, ktoré v minulosti zaujali najviac. Aktuálny ročník sa uskutoční 1. až 3. augusta pod názvom REFLEKTÓR Filmových nocí na hrade.

„O tom, že máme na čo spomínať svedčí aj to, že za svoju krátku existenciu sa na festivale premietalo vyše 60 krátkych a tri celovečerné filmy. Predchádzajúce ročníky si pripomenieme aj cez fotografie a videá,“ uviedol pre médiá organizátor Peter Vlkovič z OZ Nový Film.

PFP_0026

Veľkým lákadlom je opäť možnosť stanovať na hrade a preto je na úvod v piatok večer pripravená veselica pod taktovkou DJ Thierryho, ktorý tu vystúpil so svojou kapelou uplynulý rok. V sobotu povedie ThierryEbam vo vlastnom vyhradenom priestore „Thierrysko“ kurzy drotárstva, bubnovania a priestor dostane aj maľovanie.

V sobotu sa tiež diváci môžu tešiť aj na klasické sobotné pásmo filmov, ktoré bude zložené prevažne z toho najlepšieho, čo Filmová noc na hrade priniesla a samozrejme z krátkych zostrihov videodokrútok a fotografií sprievodného programu z predchádzajúcich ročníkov.

seman-002

Na REFLEKTÓRE bude premietaný tiež film VÝSTAVA, ktorý získal od Slovenskej filmovej a televíznej asociácie hlavnú cenu Slnko v sieti 2014 za najlepší krátky film. V Srbsku vyhrala táto snímka hlavnú cenu Zlaté vajce na filmovom festivale Emira Kusturicu Küstendorf Film Festival. Film bude uvedený za prítomnosti hercov.

Pred klasickým sobotným premietaním si organizátori pre divákov pripravili prednášku Petra Konečného, známeho zo Screenera na TV Sme. Šéfredaktór portálu KINEMA.sk bude rozprávať nie len o filme.

[vimeo]https://vimeo.com/80538574[/vimeo]

Celý program nájdete na www.novyfilm.sk

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér podujatia