Festival VZÁŘÍ – mix hudobných lahôdok a vizuálnych efektov!

Do Olomouce se v posledním týdnu vzáří přivalí vychytané kapely. V rámci doprovodného programu Festivalu světla a videomappingu VZÁŘÍ zahrají Toxique, Nylon Jail, MIDI LIDI a další zajímavé skupiny.

Během koncertů nebude nouze ani o vizuální efekty. Koncerty budou doplněné premiérami speciálních projekcí a stage mappingem.

Pořadatelé festivalu chystají kromě hlavního programu i mapping stage, akci Veejay vs. Deejay i workshop pro osvětlování stage. „Hlavní program festivalu VZÁŘÍ bude především vizuálním požitkem. Diváci uvidí 9 soutěžních videomappingových projekcí na budovy, připravujeme výstavu Světlo/stín i výstavu světelných instalací, zazáří i Parkánové zahrady,“ říká Kamil Zajíček, ředitel festivalu VZÁŘÍ, a dodává, „mysleli jsme i na to, abychom hru se světlem, projekcí a animací doplnili o kvalitní hudební program.“

Hvězdou doprovodného programu festivalu jsou Toxique, kteří před olomoucké publikum nastoupí na Horním náměstí ve čtvrtek 27. září. Na svoje vystoupení chystají speciální object mapping, který využije prvků na pódiu jako projekční plochu pro animace ve stylu jejich videoklipů.

Podium nenechá festival v klidu ani v noci, kdy se bude konat Workshop koncertního světelného designu. Pod vedením lektora Jana Dundra za podpory Institutu světelného designu se jeho účastníci naučí vychytávky a trendy pro nasvícení stage. Výsledek potom uvidíte na koncertu Allstar Refjúdží Band také na Horním náměstí, a to 28. září.

Hudební lahůdky pojedou i mimo hlavní náměstí v Olomouci. Kapely MIDI LIDI a Fertilizer vystoupí v rámci akce Veejay vs. Deejay, která se koná v pátek 28. září v hudebním klubu S-CUBE a bude doplněná o speciálně upravenou mappingovou stage pro VJing.

Také Nylon Jail chystá novinku. Poprvé v České republice bude koncert doprovázený stereoskopickou projekcí. V sobotu 29. září se tedy můžete na Horním náměstí v Olomouci těšit na speciální 3D brýle skoro jako v multikině.

VZÁŘÍ 2012 – Festival světla a videomappingu VZÁŘÍ se koná v Olomouci od 25. do 29. září 2012. V soutěžní části programu budou diváci moci sledovat originální videomappingové projekce na historické budovy v centru Olomouce, připravené jsou i koncerty, workshopy a zajímavé výstavy. Na internetových stránkách www.vzari.cz naleznete podrobný program festivalu včetně všech doprovodných akcí. Přidejte se k fanouškům festivalu na Facebooku  www.facebook.com/septembeam.

Zdroj: VZÁŘÍ