Festival SPOA 2014.

Šestý ročník hudebního festivalu SPOA se koná v Brně na konci prázdnin.  Brněnský Ořešín přivítá první účastníky v sobotu 30.8. ve 15:00. A v programu, který se odehrává pod otevřeným nebem, je kromě pěti kapel připraven i další doprovodný program.

Návštěvníci tak mají možnost slyšet spoustu hudby a zažít příjemné sobotní odpoledne a to navíc zcela zdarma. Na festival SPOA je vstup VOLNÝ.

Letos se v programu objeví BN8, Dextreat, Fru Fru, Nylon Jail. Každoročně festival navštíví i zahraniční interpreti, tentokrát jimi budou skvělí slovenští The Raw Bishops. Co do hudby, je festival otevřený mnoha žánrům, dominuje však většinou místní produkce zejména alternativních a ne příliš masově známých kapel, které tak mají příležitost prezentovat svou tvorbu před širším publikem. Návštěvníci se navíc dočkají programu sportovního a kulturního – připravujeme divadlo pro děti, stand-up comedy NaMikrofon, nohejbalový turnaj a další aktivity.

Přestože festival není vázaný na určité místo, má stálé návštěvníky a ti se díky přesunům po Brně a jeho okolí mohou podívat i na místa, která mají běžně na dosah, ale neví o nich.  Letošní ročník, se bude konat v Ořešíně. Pořadatelé zvolili místo strategicky dostupné autobusem mhd z centra Brna (cesta trvá necelou půlhodinu) a s možností přesunu noční linkou zpět přímo na hlavní nádraží. Také návštěvnost předešlých ročníků napovídá, že bude Ořešín příjemným místem, ideální velikosti, vhodný i pro rodiny s dětmi. Zároveň festivalový areál skvěle odpovídá požadavkům na hraní nohejbalu, ve kterém je každoročně pořádán přátelský turnaj.

Ideou celé akce je hlavně příjemné setkání při kvalitní živé hudbě, s minimem omezení a maximálním přínosem pro všechny, kteří se přijdou na festival SPOA podívat.

Více informací na: https://hrajenamto.cz/spoa
https://www.facebook.com/events/246837578841523/

1408646143

Zdroj: Petra Pechánková