Festival Natruc: Novinky + rozhovor Mandrage!

V sobotu 25.srpna 2012 proběhne v kouzelném areálu Kmochova ostrova v Kolíně, jubilejní 15. ročník kultovního festivalu Natruc.

Návštěvníci letošního Natrucu se mohou poprvé těšit na tři desítky interpretů a také dárek v podobě třetího pódia, které bude umístěno do festivalového šapitó. I v tomto roce bude hlavní pódium umístěno do amfiteátru, ve kterém se představí například David Koller, člen legendární kapely Lucie, jejíž písně tak na Natrucu zazní. Stejně jako se návštěvníci festivalu mohou těšit na hity skupiny Mandrage oceněné cenami Anděl. Mezi festivalové stálice bezesporu patří i kapely Wohnout, Blue Effect, Sunshine, Medvěd 009, Luno či ska klasika Tleskač.

Na druhém pódiu se bude tradičně servírovat o poznání ostřejší menu. Pořádnou dávku chilli do festivalového koktejlu přimíchá Krucipüsk, evropská punkrocková hvězda Pipes and Pints v čele s americkým zpěvákem Mikem, či slovenská punkrocková legenda Konflikt. Těšit se můžete i na Doctora PP a nejšílenější českou kapelu Hentai Corporation.. Mladší publikum zajisté ocení vystoupení nastupující slovenské hvězdy The Paranoid a českých A Banquet, v současnosti odbornou veřejností označovaných titulem nejnadějnější česká skupina.

Produkci na třetí scéně umístěné do velkého šapitó rozjedou regionální kapely, následovat bude lahůdka v podobě speciálního bubenického setu Miloše Meiera, jednoho z nejlepších českých bubeníků. Zajímavé bude i propojení Nobody Listen ft. Ondra Štorek (Rybičky 48). Večer bude v šapitó patřit DJ´s. Svůj projekt Bounce Bounce rozjedou členové kapely Sunshine Kay a Tuzex. Závěr celého festivalu obstará DJ Friky, který ve dvojici s DJ Fluxem získal 6. místo v Na mistrovství světa DJingu DMC WOLRD v Londýnské O2 Indigo areně.

Předposlední vlna zvýhodněného předprodeje končí 31.7.2012. Vstupenky na festival Natruc můžete nyní zakoupit za 300,- Kč + poplatky, případně se skupinovou slevou za 250,- Kč + poplatky v předprodejní síti Ticketstream a v lokálních předprodejích. Na místě zaplatíte 380,- Kč.

Lokální předprodeje:
Kolín: Infocentrum, Copyshop Kutnohorská
Kutná Hora: Infocentrum, Lokomotiva Music
Čáslav: Infocentrum
Poděbrady: Infocentrum
Více informací o festivalu naleznete na www.natruc.eu

Rozhovor MandrageOdpovídali Matyáš Vorda (bicí) a František Bořík (klávesy)

Kdy se můžeme těšit na novou desku?
To ještě nevíme, ale určitě v příštím roce.

Už jste tisíckrát odpovídali na otázky týkající se vašeho názvu, zda jste našli ženu nebo na důvody vašeho raketového vzestupu, ale na jakou otázku byste chtěli odpovědět vy?
Moc bych si přál, aby se
mne někdo zeptal, proč se baterie samovolně vybíjejí, nebo na to, jestli je sklo (v běžných podmínkách) pevná látka nebo kapalina, nebo proč je Kerouacova hyperkniha Na cestě stále tak atraktivním a vzrušujícím dílem. Nepřestávám doufat v to, že tyto otázky jednou přijdou a já budu hrdě obnažovat svůj intelekt před národem. Do té doby nezbude nic jiného než stále opakovat, že ženu jsem našel (a jakou!), že slovo Mandrage je vlastně odkazem na slavného maďarského sprintera a že za naším raketovým vzestupem stojí agentura Wink a nahá krása Josefa Bolana.

Co plánujete po festivalové sezóně?
Po festivalu Hrady CZ zůstaneme věrni tradici a pojedeme další kočovný festival, a to Back to School. No a potom vyrazíme na podzimní část našeho jarního turné k desce Moje krevní
skupina, kdepředvedeme to, co jsme vjarní části nestihli předvést těm, kteří na jaře dorazit nemohli, a současně s tím i to, co jsme již na jaře předvedli těm, kteří tam přítomni byli. To a ještě mnohem víc.

Na konci festivalové sezóny zamíříte na 15. ročník festivalu Natruc do Kolína, kde vystoupíte po Davidu Kollerovi. Myslíte, že některá současná česká kapela může dosáhnout věhlasu legendární Lucie?
Myslím si, že ne. Myslím, že v současné době, díky internetu a otevřeným
hranicím, máme všichni mnohem jednodušší možnost objevit nové a dobré kapely, a tak možná nastává doba bez kapelových gigantů, která je otevřenější spíš klubové scéně a žánrově pestřejším projektům pro uzavřenější skupiny lidí.

S jakým interpretem byste se rádi potkali na jednom pódiu?
Se spoustou, ale tak namátkou třeba s Frankem Zappou, ale to už
se nepovede. Tak třeba s Justice, Skrillexem, The Hives, Die Antwoord nebo s The Dandy Warhols.

Zdroj: Martina Jablanovská