Festival na Devíne pripomenie historické časy hradu!

Počas prázdninového víkendu 25. a 26. augusta 2012 si hrad Devín pripomenie svoje pôvodné poslanie. Pod jeho hradbami sa budú opäť prechádzať krásne dvorné dámy i poddané a odvážni rytieri predvedú svoju odvahu. Festival Devín 2012 sa podelí o historickú atmosféru so všetkými milovníkmi dávnych dôb.

Už deväťročná tradícia Festivalu Devín zaručuje dva dni programu, v ktorom si každý príde na svoje. Program neprebieha len na hlavnom pódiu, ale z rozmanitých vystúpení a aktivít si môžete vybrať v celom areáli hradu.  Ak ste nadšencami histórie, môžete okúsiť adrenalín pri vrhaní sekier, oštepov či lukov pod vedením skúsených šermiarov. Čaká vás aj odborný výklad o dobových zbraniach, ktoré si tí najodvážnejší z vás môžu vyskúšať.

Na hlavnom pódiu sa zatiaľ vystriedajú najobľúbenejšie domáce a zahraničné šermiarske, kaskadérske a hudobné skupiny spolu s orientálnymi tanečníkmi. Pod pódiom svoj talent predvedú sokoliari či koniari a rámus narobí aj skupina delostrelcov. Okolie hradu bude pripravené na vašu prechádzku historickými tábormi, kde môžete nakuknúť našim predkom až do kuchyne a občerstviť sa tam dobovými špecialitami. Na historickom jarmoku sa zasa predstavia remeselníci priamo pri práci a predvedú vám tradičnú výrobu čipky, hrncov či nožov.

Deti si v detskom kútiku odskúšajú život malých bojovníkov. Pri hode podkovou, jazde na koni alebo zápasení s rytierskymi zbraňami sa nielen zabavia, ale aj hravo naučia niečo z našej minulosti. Večerné hodiny budú patriť mrazivým súbojom a divadelným predstaveniach, po ktorých všetkých rozpáli spojenie krásnych tanečníc a magickej ohňovej show.

V areáli hradu Devín ste vítaní od 9.30 až do neskorších večerných hodín.  Deti do 6 rokov majú vstup na festival zdarma; vojaci, dôchodcovia, ZŤP a študenti zaplatia 6 Eur; dospelí 8 Eur. Viac informácií o podujatí na www.festivaldevin.sk.

Zdroj: Organizátor