FESTIVAL BEATS FOR LOVE PRIPRAVUJE MONŠTRÓZNU AUDIO-VIZUÁLNU SHOW.

Piate narodeniny festivalu tanečnej hudby Beats for Love sľubujú naozaj nevídanú show. Prelomový ročník sa bude konať v dňoch 5. až 8. júla v industriálnej zóne dolné Vítkovice, ktorá je zapísaná v zozname chránených pamiatok Unesco. Dominantou festival však bude 23 metrov vysoká, takmer 50 široká a vyše 120 ton vážiaca konštrukcia hlavnej scény na otvorenej ploche s kapacitou až 40.000 ľudí. Na tomto jedinečnom pódiu vystúpi aj hlavná hviezda festival Fatboy Slim.

Hlavný stage bude stavať tím technikov spolu šesť dní. Na starosti budú mať nielen samotnú konštrukciu, ale tiež zhruba 200 svetiel, špičkové ozvučenie, špeciálne pyrotechnické efekty a unikátne laserové prezentácie. Konštrukcia samotná váži vyše 120 ton, ďalších 50 ton technické bezpečnostné ukotvenie. Scénu pokryje až 300 metrov štvrocových LED obrazoviek, na ktorých sa budú prelínať vizuálne efekty s aktuálnymi zábermi diania na scéne. Organizátori sľubujú zážitok, aký tu ešte nebol.

„Hlavný stage takýchto parametrov bola pre nás už nevyhnutnosť, pretože festival sa každým rook rozrastá a chceme, aby si naši návštevníci užili všetky vystúpenia v pohodlí. Navyše, tento rok pozývame do Ostravy svetoznámeho Fatboy Slima či projekt Chase & Status, ktorí s návštevnosťou tiež zahýbu,” opisuje riaditeľ Kamil Rudolf. “Fatboy Slim vystúpi hneď v prvý deň, čiže v stredu a Chase & Status pre zmenu v piatok. Spolu s nimi si fanúšikovia užijú aj populárnych DJov ako Wilkinson, Sigala či Headhunterz, hip-hopovú kapelu Dope D.O.D, projekt Dirtyphonics ako aj tvrdšie projekty ako Zatoxe a Miss K8! Z domácich mien na festivale vystúpi napríklad Majk Spirit s H16 a živou kapelou, Marpo a kapela Trouble Gang či Midi Lidi,” dopĺňa Rudolf.

Česko-Slovensko-Poľsko-Maďarsko – Kto z koho?

Nezvyčajný medzinárodný presah Beats for Love prinesie aj dídžejský súboj krajín Visegrádskej štvorky. Interpreti z Česka, Slovenska, Poľska a Maďarska budú súťažiť v celkom 5 kategóriách a výherca každej dostane šancu zahrať si na Beats for Love. O celkovom víťazovi “DJ V4” rozhodne odborná porota zložená z členov organizačného tímu.

V koži Spidermana

Okrem hudby sa môžu návštevníci tešiť aj na bohatý sprievodný program. V areáli budú street performeri, živé sochy, parkouristi. Ľudia si budú môcť vyskúšať graffiti, jazdu na skateboarde či rally v aute. “V pomyselnej obývačke si môžu oddýchnuť s X-boxom, Playstation a zábavnou virtuálnou realitou. Kto bude mať chuť poriadne sa vyblázniť, môže si vyskúšať pohyby Spidermana na špeciálnej pavúčej stene,” usmieva sa Kamil Rudolf. 

Festivalová “samoška” a sushi špeciality

Noviniek sa dočká aj festivalový Love kemp. Umiestnený bude za Veľkým svetom techniky a jeho súčasťou bude aj klasický obchod, ktorému dali organizátori prezývku “festivalová samoška”. Ľudia sit u budú môcť kúpiť kompletný sortiment potravín či drogérie. V Love kempe nebude chýbať ani tradičná “hospoda”, ktorá bude v 24/7 režime predstavovať často posledné útočisko bez ohľadu na čas. O gastronomické pochúťky zasa nebude núdza vo VIP zóne – grilované špecility, sushi, či čerstvé morské pochúťky – ustrice.  Exkluzívny servis to je aj vlastné parkovisko či vstup a klimatizovaná chillout zóna.

Festival Beats for Love sa koná 4 dni od 5-teho do 8-eho júla 2017 v industriálnom parku Dolní Vítkovice. Takmer 400 umelcov vystúpi na 13 scénach. Vstupenky sú v predaji cez Predpredaj.sk od 24,80,- EUR.

Vstupenky: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/11149/beats-for-love-2017

Účinkujúci na Beats for Love 2017: Fatboy Slim, Chase & Status DJ Set, Wilkinson DJ Set, Sigala, Headhunterz, Miss K8, Zatox, Danny Byrd, Dope D.O.D., Krafty Kuts ft. Dynamite MC, Lady Waks, Miss K8, Richard Durand, Riva Starr, Tom Staar, Zatox, Balthazar, Ben Long, Billain, Current Value, DJ Fly & DJ Netik, Eric Sneo, Estiva, Eva Lazarus, Freqax, Hallucinator, Jamie Irie, Katharsys, Kideko, Marpo & Troublegang, Matt Mus, N.O.H.A., Ragga Twins, Rachel K Collier, Rawtekk, Forbidden Society, Kosay, MLDj a mnoho ďalších.

Oficiálny Facebook: https://www.facebook.com/beats.for.love/
Oficiálny web: https://www.b4l.cz/cs/

Zdroj: B4L