FATBOY SLIM NA BEATS FOR LOVE, OBROVSKÉ PREKVAPENIE 5. ROČNÍKA!

Najväčšia legenda tanečnej hudby mieri v lete do Ostravy. Na jubilejnom 5. ročníku Beats for Love vystúpi Fatboy Slim. Zdvojnásobuje sa rozpočet a zväčšuje sa festivalový park. Na fanúšikov z celej Európy bude čakať nový obrovský hlavný stage.

Fatboy Slim patrí spoločne s The Prodigy alebo The Chemical Brothers k najzásadnejším priekopníkom a zakladateľom tanečnej hudby. Je tvorcom legendárnych hitov ako “Praise You”, “Right Here Right Now”, “Gangster Trippin”, “The Rockafeller Skank”, ktorý sa objavil aj na soundtracku PC hry FIFA, alebo tanečnej hymny roku 2014 “Eat Sleep Rave Repeat”.  Klip k piesni “Praise You” vyhral tri ceny a k piesni “Weapon of Choice” dokonca až štyri ceny na MTV Music Video Awards. Fatboy Slim obdržal Ivor Novello Award za celoživotný prínos hudbe. Jeho vystúpenie na pláži v rodnom Brightone prilákalo viac ako 250 000 ľudí a zaradilo sa tak medzi najväčšie tanečné parties na svete!

Hviezdny Fatboy Slim, ktorý do Dolních Vítkovic priláka poslucháčov snáď všetkých vekových kategórií a žánrov, vystúpi na úplne novej hlavnej scéne, ktorá sa rozprestiera na ploche 20 000 metrov štvorcových. Festivalový areál sa rozrastá o novú obrovskú hlavnú plochu hlavne preto, aby sa neopakovala situácia z minulého roku, kedy organizátor v piatok vyhlásil “Vypredané”. Nová kapacita pred hlavným pódiom je teraz okolo 40 000 fanúšikov.

“O Fatboy Slima sme mali záujem už od druhého ročníka festivalu, ale u mien jeho formátu je tvrdým orieškom už samotná komunikácia s jeho managementom. Našťastie sa nám to tento rok konečne podarilo a po dlhom vyjednávaní sme veľmi nadšení, že môžme oznámiť zatiaľ najväčšie meno za celú históriu festivalu” – komentuje riaditeľ festivalu Kamil Rudolf.

Fatboy Slim patrí k tým najväčším legendám tanečnej hudby a dokazuje to aj tým, že vystupuje na takmer všetkých dôležitých svetových párties. “Je to človek s neskutočnou energiou, ktorú prenáša na tanečný dav, a jeho viac ako 36 ročné skúsenosti za mixom sú rozhodne poznať. Pre mňa osobne je to jednoznačne svetový DJ číslo 1” dopĺňa Rudolf.

Beats for Love ale nenavštívi len tento velikán. V priebehu posledných dní organizátori zverejnili mnoho ďalších mien na jednotlivé tanečné pódia, akými sú napríklad venezuelský tvrďák Zardonic, ktorý si festival podmanil pri treťom ročníku v roku 2015, Tom Staar, Kideko a Ben Long z Anglicka alebo Eric Sneo z Nemecka.

Zverejnení boli aj ďalší umelci a na festivale sa tak prvý krát ukáže český rapper Marpo so svojou kapelou Troublegang alebo vokalisti Deadly Hunta, Eva Lazarus a Jamie Irie z Anglicka. Celkovo na festivale vystúpi 400 interpretov z celého sveta. Organizátori do tohtoročného programu investovali oproti minulému ročníku dvojnásobnú čiastku.

Festival Beats for Love sa koná 5.-8.7.2017 v industriálnom parku Dolní Vítkovice, Ostrava. Takmer 400 umelcov z celého sveta vystúpi na 13 pódiách. Vstupenky sú aktuálne v predaji za 490kč + poplatky predajcu. V predaji sú aj VIP vstupenky, vstupenky do Love kempu, ktorý sa dočká veľkých zmien k lepšiemu. Všetky informácie nájdete na webových stránkach  www.b4l.cz alebo na facebookovom profile www.facebook.com/beats.for.love.

Už zverejnené mená: Fatboy Slim, Wilkinson, Sigala, Danny Byrd, Dope D.O.D., Krafty Kuts ft. Dynamite MC, Lady Waks, Miss K8, Richard Durand, Riva Starr, Tom Staar, Zatox, Balthazar, Ben Long, Billain, Current Value, DJ Fly & DJ Netik, Eric Sneo, Estiva, Eva Lazarus, Freqax, Hallucinator, Jamie Irie, Katharsys, Kideko, Marpo & Troublegang, Matt Mus, N.O.H.A., Ragga Twins, Rachel K Collier, Rawtekk, Forbidden Society, Kosay, MLDj

www.b4l.cz  – oficiálna webová stránka festivalu
www.facebook.com/beats.for.love – oficiálna stránka festivalu na fb
www.facebook.com/events/871120126355966 – oficiálna udalosť festivalu na fb

Projekt je realizovaný s finančnou podporou statutárneho mesta Ostrava
Projekt je realizovaný s finančnou podporou Moravskoslezského kraja

Zdroj: Tým B4L