FEJBS SA OPÄŤ HLÁSI O SLOVO A PO VYDANÍ EP HVIEZDY PRINÁŠA NOVOROČNÝ DARČEK V PODOBE RAPOVEJ SKLADBY!

Po dlhom čase sa opäť na hudobnej scéne skloňuje meno FEJBS! Tesne pred koncom roka priniesla medzi svojich fanúšikov svoje nové EP Hviezdy , ktoré dostalo priestor na digitálnych platformách, no o to väčší záujem vzbudilo. Ide o jej prvý väčší počin, kde raperka viac spieva ako rapuje. No na prosby fanúšikov predsalen dala jeden rapový bonus, ktorým chce povzbudiť ženy k rapu.  

Martina Milošovič Fabová alias Fejbs prerazila na našej hudobnej scéne pred pár rokmi ako jedna z prvých vážnych raperiek. Extrémne úprimná Trnavčanka si vo svojich textoch nekládla servítku pred ústa a uznanie si vyslúžila aj od interpretov, ktorí sú na scéne oveľa dlhšie ako ona.

Na konte má množstvo spoluprác s Kalim, Separom, Orionom, Bekimom či s Boy Wonderom. V začiatkoch kariéry jej pomohol aj spevák Robo Grigorov, u ktorého pôsobila ako vokalistka. Odvtedy prešiel čas a z drzej raperky Fejbs sa stala dáma, ktorá to podčiarkla aj novým EP Hviezdy a nežným songom “Právne konanie” ! A v tomto procese zanechala nielen “starú drzú Fejbs”, ale aj pár kg.

“Veľa ľudí mi hovorí, že aká som chudá, pýtajú sa ako som schudla, tak vám to v skratke napíšem Môj zámer to nebol, nechcela som schudnúť, no stalo sa naozaj veľa zlých vecí za posledné roky, ktoré mi ublížili a dali nechuť do jedla. Niekedy som bola iná, drzá, sebaistá, radovala som sa zo života. Strata blízkych, drogy, alkohol, a rap ma stál slzy, zlé okamihy a myslela som si, že je to “normálne”..no od momentu ako som nejedla prišli na mna panické ataky, zlosť, nepochopenie, slabosť atď. Proste to moje celé “užívanie” a naivita u ľudí, ktorým som verila a bola so všetkymi za dobre mi urobili tieto duševné problémy. Čo mi pomohlo, pomohla mi viera, kvantove tvorenie, a tá sloboda, že uz nemusím, ale môžem. Tabletky som nechcela, takže som išla nato inak. DÁ SA TO AJ INAK ❤️ Takže ak ma chválite, že som schudla, teší ma to, ale zároveň bola za tým veľká bolesť. Musela som vám to už napísať, aby som vám to vyjasnila konečne☺️ A práve preto ste odo mňa počuli EP Hviezdy, preto nerapujem ale od malička som túžila byť speváčka, no každý ma iný osud a cestu ku . Verím, že sa k rapu ešte vrátim, pretože ho milujem a je súčasť môjho života, ale teraz si plním svoje dievčenske sny✨ Ďakujem vám a prajem vam, aby ste boli aj vy bezprostrední a slobodní MÔŽE TO BYŤ VŽDY LEPŠIE, napísala raperka a speváčka na svojich sociálnych sieťach.

Fejbs vždy viac vychádzala s mužmi, čo je vidno aj na jej spoluprácach a ženskej konkurencie v rape sa vlastne vtedy ani nedočkala. „Viem, že  niektoré moje názory sú pre ľudí kontroverzné, sama mám niekedy problém, keď som v spoločnosti a rozprávam zo srdca, tak niekedy zastihnem ľudí, ako skláňajú hlavy. Myslím si, že som jediná raperka, ktorá na Slovensku dala von naozajstný prvý rapový album. Je to škoda, pretože som čakala na konkurenciu, z ktorej by som sa, naopak, tešila. Aj keď teraz vnímam niektoré ženy rapovať a fakt mám radosť, že ženský rap nezaniká. No môj, v poradí tretí album, respektíve EP Hviezdy je viac na spevácku nôtu. Na tomto projekte rapujem naozaj minimálne, a to len preto, že niekedy tie emócie musia byť zarapované, inak to nejde. Sú tam aj témy bolesti, lásky, hĺbky, tmy a radosti. Toto EP je hlavne o podpore a o tom, že emócie môžu byť temné u každého, hlavne v dnešnej dobe, ale aj tak vo vnútri svietime. Preto som ho nazvala Hviezdy“, vysvetľuje speváčka a raperka.

Rap je jej naďalej veľkou súčasťou, no cítiť, že dozrela a má v sebe viac ženskej energie, ktoré pretavila najmä do nových skladieb. No ale po sviatkoch si jej fanúšikovia doslova vydupali rap, preto Martinka prerobila mixtape známej skladby a vznikla skladba “ Ženský RAP je sexy” . Vizuál ku skladbe jej natočil pán manžel a ona si ho len prestrihala a doklepla detaily.

“ Ženský rap je v kurze, aj keď ho už ľudia veľmi nevnímajú. Stále je to diera na trhu a len pár báb u nás to robí dobre a kvalitne. Myslím ten taký oldschool boom bap štýl. Preto som si vybrala aj túto skladbu, pretože je to nostalgia a starý dobrý rap. Najviac somm si ju išla, pustila som si ju pred pár dňami a nahrala  – nostalgia. Je to taký dodadok k môjmu rapu, pripomenutie a znovuzrodenie ženského rapu. Je to darček pre mojich fanúšikov”, uzatvára Fejbs.

https://open.spotify.com/album/478tsrW6lqRipJZ8xXQjqz?si=PHnTNMswReytuaShN6d7MA
https://youtu.be/BP4KiC2AIlg?si=Ej-xSkTnpWA5IEyn
https://www.instagram.com/fejbs
https://www.facebook.com/iamyourfama/

Zdroj: PR/BRAND MANAŽÉR JANA TRELLOVÁ